HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pályaorientációs nap

Vissza a hírekhez « | 2022. december 1.

November 28-án pályaorientációs napot rendeztünk iskolánkban. 7-8. osztályos tanulóink több vállalkozás, szakma, intézmény munkájával is megismerkedhettek, ezzel is segítve a legmegfelelőbb középiskola kiválasztását.

A szakmákkal való ismerkedés egy része külső helyszíneken történt.

Jártunk a Vadvirág Művészeti Óvodában, ahol a kisgyerekek gondozásával, nevelésével ismerkedtünk. Voltunk a Salvator Gyógyszertárban, megnéztük, milyen is egy gyógyszerész munkája. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél láthattuk, milyen a tűzoltó hivatás.

Fodrász, kozmetikus, műkörmös- népszerű helyszín minden évben tanulóik számára.

A többi szakma bemutatása az iskolában zajlott.

Szakács, pincér érkezett Sárvárról az Onyx Luxury Étteremből, együtt főztek, felszolgáltak a gyerekekkel.

A Gyógymasszőr munkájába is bepillanthattak a gyerekek.

Egy nyelviskola vezetője mesélt vállalkozásáról, saját példáját bemutatva, hogy hogyan jutott el odáig, hogy egy jól működő üzleti vállalkozást vezet.

A Hefele Menyhért Építő- és Faipari Középiskolából érkezett pedagógus, aki az építőipari, faipari munkákkal ismertette meg a tanulókat saját életútját bemutatva.

Sokszínű és hasznos volt a délelőtt, hiteles, életszerű előadásokkal.

Hálás köszönet segítőinknek: név szerint: Alpárné Pálma Kingának, Németh Ákosnak, Kóbor Attilának, Lakicsné Holdosi Tímeának, Léránthné Holdosi Gabriellának, Mándli Dánielnek, Gyurácz Zoltánnak, Balogh Sándornak, Béry Norbertnek.

 

Szalay Gabriella
munkaközösség vezető

 

Képek megtekinthetők IDE kattintva.