Téli szünet utáni 1. tanítási nap
Mesemondó verseny az alsó tagozaton
A Don kanyarban elesettekre emlékezünk történelem órákon
Félévi osztályozó vizsgák
I. FÉLÉV VÉGE
II. FÉLÉV KEZDETE
A Művészeti Iskola Félévi Záróvizsgája
Félévi értesítők osztása
HKSzCsPSzV
12
456789
1113141516
1718202223
25272930
31

Ökoiskola hírek

Január a Tündérkertben


Az elmúlt héten az 1.E és a 2.E osztályosok tündérkerti foglalkozáson vettek részt. A gyerekek közül többen is lelkesen meséltek arról, hogy otthon az udvaron, vagy séta, kirándulás alkalmával milyen madarakat láttak már. Örömmel gondoltak vissza arra is, hogy milyen jó is volt az a néhány havas nap még decemberben. Ha hó nincs is jelenleg, de a hideget bizonyítja, hogy a madáritatóban összegyűlt víz bizony befagyott. Jól feltöltöttük a madáretetőket magokkal, jövő héten talán megleshetünk néhány kismadarat, amint jóízűen falatoznak… Megnéztük a téli pihenőjüket töltő fűszernövényeket is, és reménykedve csipkedtünk leveleikből, hogy összedörzsölve érezzük a finom illatokat.

K. Csákvári Bea

 

Képek megtekinthetők IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2022. január 16.

Gyermekszemmel - Hatodikosok a jövőről

A melléklet megtekinthető IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2021. november 30.

TE SZEDD!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési program keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! lelkes önkéntesei. Azért teszik, hogy közösen, összefogva megtisztítsák szűkebb-tágabb környezetüket. Így tettünk mi is, a Hatos iskola felsős diákjaival. Koordinátorként csatlakoztunk a mozgalomhoz és igyekeztünk iskolánk teljes területét, udvarát, parkját, kertjét és a szűkebb környezetét megtisztítani. Gyűjtöttünk mindent, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető volt. Az akcióhoz csatlakozni nagyszerű lehetőség volt, ugyanis az összegyűjtött hulladékok szállítási költségeit, valamint a hulladék összegyűjtéséhez szükséges eszközök (kesztyű, zsák, kötöző) biztosítását is az Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vállalta.

Köszönet és dicséret diákjainknak a lelkesedésért, és a szorgalomért!

Bándoliné Pájer Éva

Tovább olvas » | 2021. november 10.

Országos Könyvtári Hét Ökovetélkedő

A hagyományokhoz híven ökoiskolánk is bekapcsolódott az október elején megrendezett Országos Könyvtári Hét programjába, így Jutka néni meghívására ökovetélkedőn vettünk részt a Kultúrházban. A Gépészképzőből és a mi iskolánkból is 2-2 csapat tanulói mérték össze tudásukat az év élőlényeivel kapcsolatosan. Minden csapatnak szívből gratulálunk, Köszönjük Boncz Domán, Pék Merci, Antal Ferkó, Bolla Ferkó, Gombás Lőrinc és Varga Ádám részvételét. Valamint köszönjük a Kultúrház dolgozóinak a lehetőséget.

Kovácsné Csákvári Bea

 

Képek megtekinthetők ITT.

Tovább olvas » | 2021. október 19.
Állatok Világnapja

Állatok Világnapja

Projektnap a 2. a osztályban.

Tovább olvas » | 2021. október 4.
Állati Nagy Party

Állati Nagy Party

Témahét a 2. a osztályban.

Tovább olvas » | 2021. október 4.
Büszkeségeink

Büszkeségeink

„A vers néma. Adj neki hangot. A vers a könyvben halott. Keltsd életre. Mi a szavalás? A vers föltámasztása papírsírjából.”  Kosztolányi Dezső

Tovább olvas » | 2021. február 1.

Örökös Ökoiskola

VAOL cikk megtekinthető ITT.

Tovább olvas » | 2021. január 12.

Öko-kézműves foglalkozás

Természetes anyagok felhasználásával kézműves foglalkozást tartottunk a téli szünet előtti utolsó napon. A tél és a Karácsony témaköreiben szép és ötletes díszek készültek, fa, papír, toboz megmunkálásával, téli termések díszítésével. A művészetpedagógia  és az élménypedagógia eszközeit felhasználva a kreativitás , az alkotás, a játék és az együtt munkálkodás örömét tapasztalta meg mindegyikőnk, még a szünet előtt.

 

Képek megtekinthetők ITT.

Tovább olvas » | 2021. január 8.
Csodás iskola

Csodás iskola

Az idei tanévben is meghitt hangulatban telhet az adventi időszak iskolánk épületeiben.

Tovább olvas » | 2020. december 7.