Téli szünet utáni 1. tanítási nap
A Don kanyarban elesettekre emlékezünk történelem órákon
2. Iskolaelőkészítő foglalkozás a leendő 1.osztályosoknak és szüleiknek
Félévi osztályozó vizsgák
I. FÉLÉV VÉGE
II. FÉLÉV KEZDETE
Félévi értesítők osztása
A Művészeti Iskola Félévi Záróvizsgája
HKSzCsPSzV
1
2345678
10111315
1617192122
2425262829
3031

Művészeti iskola

Intézményünkben 2003 óta folyik alapfokú művészetoktatás, 2008 óta elnyerte a Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény címet. Legfontosabb célja a tehetséggondozás, az egyéni képességek, életkori sajátosságok figyelembevételével.

A 2020/2021-es tanévben a tanulólétszám 79 fő.

2 tanszak működik: környezet és kézműves kultúra tanszak és társastánc.

A többirányú művészeti alapképzést szakképzett pedagógusok tanítják. A kézműves és a festészet tanszak tanulóit Saly Rita Veronika tanárnő, a társastánc tanszak növendékeit Novák Tamás táncpedagógus oktatja. A foglalkozások a délutáni órákban zajlanak, játékos, élményszerű, kreativitást fejlesztő tevékenykedtetés folyik. A művészeti iskolának rettentő nagy szerepe van közösségteremtésben is, segíti a társas kapcsolatok építését. Aktívan bekapcsolódik az iskolai rendezvényekbe, fellépésekbe, kiállításokkal, félévi, év végi szülői bemutatókkal teszi színesebbé az iskola életét.

Környezet és kézműves kultúra tanszak

Iskolánk környezet és kézműves kultúra tagozatán a 2020/2021-es tanévben 4 csoportban folyik a művészeti képzés. A gyerekek heti 2x2 két órákban tanulnak rajz- festés- mintázás-t, valamint kézművességet, tanszaktól illetve életkortól függően.

A képzés általános célja a vizuális gondolkodás és kifejezőkészség fejlesztése, esztétikai érzékenység kialakítása. A képzés tematikája szerint, csoportos és egyéni kreatív tevékenységformák által különféle képzőművészeti technikákat ismerhetnek meg a tanulók, életkori sajátosságaiknak megfelelően.

A Kézműves tanszakon az igényes kézműves tárgyalkotás képességének megalapozása, speciális ismeretek elsajátítása áll a munka középpontjában. Módszerünk az önmagunk megismerése általi kifejezés, alkotás.

A képzés hosszú távú célja környezetharmonikus életvitel igényének kialakítása a gyerekekben, amely az értékteremtést- és megőrzést szolgálja.

Társastánc tanszak

Iskolánk társastánc tagozatát Novák Tamás táncpedagógus vezeti. Csoportos formációkkal és versenytáncok lépéseivel ismerkedhetnek heti egy illetve kettő alkalommal a táncot szerető gyerekek. Az oktatás célja a koordinációs képesség, és az esztétikai érzék fejlesztése, a kultúrált viselkedés és illemtan elsajátítása a zenei ritmusokon keresztül. A haladó csoport már számos egyéni és csoportos versenyen és formációs bemutatón vett részt, tapasztalatot és rutint szerezve a magabiztos színpadi mozgásban.

Kapcsolódó dokumentumok
Kapcsolódó fotók (1db)
Művészeti iskola