HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Közösségünk védelmezői

Vissza a hírekhez « | 2024. június 18.

Rendőrségi Bemutató nap a HATOS-ban

Az iskolánk az idei tanévben ünnepli fennállásának 115. évét. Erre a hétre különleges programokat szerveztünk a tanulóknak.

Iskolánk számára kiemelten fontos a bűnmegelőzés, a prevenciós előadások szervezése, a diákok megfelelő edukálása. Már 5 éve csatlakoztunk a DADA programhoz, jelenleg is két csoport vesz részt a foglalkozásokon.

A DADA órákon felül Darabosné Karba Katalin rendőr alezredes asszony a többi osztályban is rendszeresen tart bűnmegelőzési foglalkozásokat.

Mint gyermek- és ifjúságvédelmi felelős, szerettem volna szervezni egy olyan napot, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a rendőrség munkájával.

A rendezvény keretében kutyás-, bűnügyi-technikai, bűnmegelőzési, közlekedési- közrendvédelmi bemutatókon keresztül ismerhetik meg a gyerekek a Rendőrség munkáját.

A rendezvényt a Vas Vármegyei Rendőr Főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársa, Csizmazia Tamás rendőr törzszászlós és hű társa Dorisz nyitotta meg rendőrkutya kiképző gyakorlatokkal, majd az osztályok forgószínpadszerűen mentek az egyes helyszínekhez és ott részt vehettek kerékpár ügyességi pályán, bűnmegelőzési TOTÓ-t tölthettek ki, megismerhették a csapatszolgálati eszközöket, a bűnügyi helyszínelés mozzanatait, megtekinthették az 1980-as évek Lada rendőrautóját és számos más izgalmas érdekesség várta őket.

Köszönjük szépen a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság közreműködését!

Képek megtekinthetők IDE kattintva.
(képek forrása: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Iván Csilla)

 

Iván Csilla