HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

XXVII. Takács János Labdarúgó Emléktorna

Vissza a hírekhez « | 2024. május 31.

2024. május 24-én a Vép VSE Sporttelepe adott otthont a hagyományos Takács János Labdarúgó Emléktornának. Immáron 27. alkalommal került megrendezésre, ezúttal a 2016 január 1. után született 1. és 2. osztályos gyerekek részére.

Az emléktornán 5 csapat vett részt:

Hatos Ferenc Általános Iskola, Vép

Váci Mihály Általános Iskola, Szombathely

Nyitra Utcai Általános Iskola, Szombathely

Apáczai Csere János Általános Iskola, Táplánszentkereszt

Rumi Rajki István Általános Iskola, Rum

Az idei tanévben először, a Grassroots szellemiségében rendeztük meg a tornát, ami annyit jelent, hogy a résztvevő gyerekek a labdarúgás szeretete és a mozgás öröme céljából vettek részt a rendezvényen. Az eredmény csak másodlagos volt. A lényeg, hogy minden résztvevő kisgyerek aki részt vett a tornán új élményekkel gazdagon mehessen haza. Minden résztvevő a grassroots szellemiségének megfelelően ugyanazt a díjat kapta, nem voltak győztesek és vesztesek.

A tornán mindenki játszott mindenkivel, illetve a nem játszó csapat tagjai egy ügyességi pályán mutathatták meg technikai tudásukat. A korosztálynak megfelelő színvonalas, izgalmas mérkőzéseket láthattunk. A torna mezőnye nagyon kiegyenlített volt, szoros mérkőzéseket játszottak a csapatok.

Minden csapat kapott serleget, a gyerekek érmet, üdítőt, csokoládét és egy magyar válogatottat ábrázoló naptárat. A díjak költségeit, a Vép VSE, illetve a Tudás Fája Közalapítvány támogatásából tudtuk biztosítani. Köszönjük a támogatásukat!

A díjakat Molnár Krisztina az iskola igazgatója, Kovács Péter Vép város polgármestere és Németh Attila a Vép VSE elnöke adta át.

A hazai csapat tagjai:

Ferreira Vince Luiz, Kiss Dominik, Mersich Máté, Szuhán Bálint Barnabás, Farkas Nolen, Héra Bence, Kéri Áron, Molnár Gergő

Szakmai tapasztalat:

A játék képe a korosztály életkori sajátrosságainak, tudásának megfelelő volt. A mérkőzéseket az egyéni játék (labdavezetés, cselezés, kapuralövés) jellemezte. Jó volt látni, hogy minden egyes gólnál mennyire örülnek a gyerekek.

Összességében a torna minősége, színvonala jól szolgálta a gyerekek fejlődését, ez a nap tényleg az örömjátékról szólt

Vép, 2024.05.31.
Takács Csaba

 

Képek megtekinthetők IDE kattintva.