Iskolaelőkészítő szülői értekezlet a leendő 1.osztályos tanulók szüleinek
Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés
Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai szakmai nap
Énekkaros kirándulás /Sárvár/
Erzsébet Tábor _ Zánka _ 3.B
Év végi osztályozó vizsgák
OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK
HATOShét
HATOShét _ Közösségünk védelmezői _ Rendőrségi Bemutatónap a HATOSban
A Művészeti Iskola Év végi ZÁRÓRENDEZVÉNYE
Bűvösvölgy-Sopron kirándulás /4.B, 5.A/
HATOShét _ MŰVÉSZETEK napja
LEG-ek kirándulása
HATOShét _ SPORTnap
HATOShét _ 6-os KI-MIT-TUD?
HATOShét _ CSALÁDI NAP
Utolsó tanítási nap
Tanévzáró ünnepély, Ballagás
Napközis Erzsébet Tábor - Művészeti Tábor
HKSzCsPSzV
12
5689
111516
23
252627282930

„MÉZES REGGELI” _ A méhek világa és mézkóstoló

Vissza a hírekhez « | 2023. november 19.

Egészséghét kezdődött a Hatos Ferenc Általános Iskolában – ennek részeként szerveztek mézes reggelit csütörtökön az alsó tagozatos kisdiákoknak. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Mézes Reggeli Programjába illeszkedett az alkalom.

Bárdics János gencsapáti méhész, a szombathelyi szervezet elnöke természetfilmet vetített arról, hogyan készül a méz, elmagyarázta, miért nélkülözhetetlen a méhek munkája, miért kell meglennie a méhes megporzáshoz a megfelelő számú méhcsaládnak.

A legelső méz, amit pörgetni tud, a repce – abból és akácmézből, vegyes virágmézből, facélia-, gesztenye-, hárs- és napraforgómézből is vitt a reggelire. Amikor ott jártunk, a szülői közösség tagjai szorgalmasan kenték a vajas kenyereket – mindegyikre méz került, abból kóstolhattak a gyerekek.

Bárdics János elmondta, egész novemberben járják az iskolákat, azzal a nem titkolt céllal, hogy beépítsék a gyerekek táplálkozásába a mézet, népszerűsítsék az őstermelőktől származó természetes termelői mézeket és kicsit a méhészkedést is, hiszen elöregedett a méhész társadalom. /Tóth Kata _ Vas Népe/

Szeretnénk köszönetet mondani Bárdics Jánosnak a program megvalósításért, valamint a Szülői Közösség elnökének, Hegedüs-Nemes Tímeának és helyettesének, Szilágyi Tibornak a segítségükért, a munkájukért.

Molnár Krisztina _ igazgató