ADVENTI FORGATAG a Szülői Közösség szervezésében /a város Főterén/
"Öltözz pirosba Hatos" felhívás
Karácsonyi ünnepség
Téli szünet előtti utolsó tanítási nap
TÉLI SZÜNET
HKSzCsPSzV
23
4578910
11121314151617
18192324
25262728293031

„MÉZES REGGELI” _ A méhek világa és mézkóstoló

Vissza a hírekhez « | 2023. november 19.

Egészséghét kezdődött a Hatos Ferenc Általános Iskolában – ennek részeként szerveztek mézes reggelit csütörtökön az alsó tagozatos kisdiákoknak. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Mézes Reggeli Programjába illeszkedett az alkalom.

Bárdics János gencsapáti méhész, a szombathelyi szervezet elnöke természetfilmet vetített arról, hogyan készül a méz, elmagyarázta, miért nélkülözhetetlen a méhek munkája, miért kell meglennie a méhes megporzáshoz a megfelelő számú méhcsaládnak.

A legelső méz, amit pörgetni tud, a repce – abból és akácmézből, vegyes virágmézből, facélia-, gesztenye-, hárs- és napraforgómézből is vitt a reggelire. Amikor ott jártunk, a szülői közösség tagjai szorgalmasan kenték a vajas kenyereket – mindegyikre méz került, abból kóstolhattak a gyerekek.

Bárdics János elmondta, egész novemberben járják az iskolákat, azzal a nem titkolt céllal, hogy beépítsék a gyerekek táplálkozásába a mézet, népszerűsítsék az őstermelőktől származó természetes termelői mézeket és kicsit a méhészkedést is, hiszen elöregedett a méhész társadalom. /Tóth Kata _ Vas Népe/

Szeretnénk köszönetet mondani Bárdics Jánosnak a program megvalósításért, valamint a Szülői Közösség elnökének, Hegedüs-Nemes Tímeának és helyettesének, Szilágyi Tibornak a segítségükért, a munkájukért.

Molnár Krisztina _ igazgató