Iskolaelőkészítő szülői értekezlet a leendő 1.osztályos tanulók szüleinek
Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés
Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai szakmai nap
Énekkaros kirándulás /Sárvár/
Erzsébet Tábor _ Zánka _ 3.B
Év végi osztályozó vizsgák
OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK
HATOShét
HATOShét _ Közösségünk védelmezői _ Rendőrségi Bemutatónap a HATOSban
A Művészeti Iskola Év végi ZÁRÓRENDEZVÉNYE
Bűvösvölgy-Sopron kirándulás /4.B, 5.A/
HATOShét _ MŰVÉSZETEK napja
LEG-ek kirándulása
HATOShét _ SPORTnap
HATOShét _ 6-os KI-MIT-TUD?
HATOShét _ CSALÁDI NAP
Utolsó tanítási nap
Tanévzáró ünnepély, Ballagás
Napközis Erzsébet Tábor - Művészeti Tábor
HKSzCsPSzV
12
5689
111516
23
252627282930

Versek, mesék, csodák a Hatosban

Vissza a hírekhez « | 2023. november 10.

November 7-én , kedden délután tartottuk meg az immár hagyománnyá vált Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt iskolánkban.

Alsó tagozatos tanulóink nagy izgalommal készültek a megmérettetésre, melynek során egy Gazdag Erzsi verset és egy magyar népmesét kellett előadniuk. Az előadásokat nagy örömmel s nagy élvezettel hallgattuk.  A 22 versenyzőt szakértő zsűri bírálta el, döntésük alapján a következő eredmények születtek:

Az 1. osztályosok közül legjobbnak ítéltük Kiss Dominik (1A) előadását, 2. helyen végzett Héra Bence (1B), bronzérmes lett Császár Ajsa Dorottya (1A).

A másodikasok közül legjobb előadó volt Lisztes Dorka (2A), második lett Turay Laura (2A), s harmadik helyezett Szalai - Csire Leila (2E).

A harmadik osztályos tanulók már komolyabb művekkel készültek, közülük az első helyen végzett Farkas Zoé Eliza (3B), ezüstérmet szerzett Kajcsos Réka (3A), harmadikként végzett Császár Abigél Róza (3B).

A legnagyobbak, a negyedik osztályosok körében nagyon erős volt a mezőny, profi előadókat láttunk, hallottunk. Bevezettek minket az igazi, ősi mesemondás hangulatába, a népi humor, népi hangulat megélésébe.

A zsűri nehéz döntése során végül első helyezést ért el Hegedüs Milán,  második lett Turay Zalán,  harmadik pedig Mizda Maja, mindhárman 4.A osztályos tanulók.

Az első helyezettek részt vesznek a megyei Gazdag Erzsi versmondó versenyen és a váti népmesemondó versenyen is, a negyedik osztályosoknál megosztotta a zsűri a lehetőségeket, s a népmesemondó versenyre Turay Zalán megy, a Gazdag Erzsi versmondó versenyen pedig Hegedüs Milán indul majd.

Köszönjük az élményt minden kis előadónak, s további sikereket kívánunk a versenyben maradtaknak!

 

Ágoston Andrea

 

Képek megtekinthetők IDE kattintva.