ADVENTI FORGATAG a Szülői Közösség szervezésében /a város Főterén/
"Öltözz pirosba Hatos" felhívás
Karácsonyi ünnepség
Téli szünet előtti utolsó tanítási nap
TÉLI SZÜNET
HKSzCsPSzV
23
4578910
11121314151617
18192324
25262728293031

Versek, mesék, csodák a Hatosban

Vissza a hírekhez « | 2023. november 10.

November 7-én , kedden délután tartottuk meg az immár hagyománnyá vált Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt iskolánkban.

Alsó tagozatos tanulóink nagy izgalommal készültek a megmérettetésre, melynek során egy Gazdag Erzsi verset és egy magyar népmesét kellett előadniuk. Az előadásokat nagy örömmel s nagy élvezettel hallgattuk.  A 22 versenyzőt szakértő zsűri bírálta el, döntésük alapján a következő eredmények születtek:

Az 1. osztályosok közül legjobbnak ítéltük Kiss Dominik (1A) előadását, 2. helyen végzett Héra Bence (1B), bronzérmes lett Császár Ajsa Dorottya (1A).

A másodikasok közül legjobb előadó volt Lisztes Dorka (2A), második lett Turay Laura (2A), s harmadik helyezett Szalai - Csire Leila (2E).

A harmadik osztályos tanulók már komolyabb művekkel készültek, közülük az első helyen végzett Farkas Zoé Eliza (3B), ezüstérmet szerzett Kajcsos Réka (3A), harmadikként végzett Császár Abigél Róza (3B).

A legnagyobbak, a negyedik osztályosok körében nagyon erős volt a mezőny, profi előadókat láttunk, hallottunk. Bevezettek minket az igazi, ősi mesemondás hangulatába, a népi humor, népi hangulat megélésébe.

A zsűri nehéz döntése során végül első helyezést ért el Hegedüs Milán,  második lett Turay Zalán,  harmadik pedig Mizda Maja, mindhárman 4.A osztályos tanulók.

Az első helyezettek részt vesznek a megyei Gazdag Erzsi versmondó versenyen és a váti népmesemondó versenyen is, a negyedik osztályosoknál megosztotta a zsűri a lehetőségeket, s a népmesemondó versenyre Turay Zalán megy, a Gazdag Erzsi versmondó versenyen pedig Hegedüs Milán indul majd.

Köszönjük az élményt minden kis előadónak, s további sikereket kívánunk a versenyben maradtaknak!

 

Ágoston Andrea

 

Képek megtekinthetők IDE kattintva.