ADVENTI FORGATAG a Szülői Közösség szervezésében /a város Főterén/
"Öltözz pirosba Hatos" felhívás
Karácsonyi ünnepség
Téli szünet előtti utolsó tanítási nap
TÉLI SZÜNET
HKSzCsPSzV
23
4578910
11121314151617
18192324
25262728293031

KÖSZÖNET

Vissza a hírekhez « | 2023. november 8.

SULIZSÁKba kerül, ami nem kell: iskolánk is csatlakozott az országos programhoz

A Sulizsák országos programhoz csatlakozva az intézményüknek gyűjtenek és az újrahasznosítást segítik ebben a hónapban több vasi iskola diákjai, tanárai, szülői közössége. A szervező cég szándéka, hogy közvetítő csatorna legyen a háztartások és a feldolgozók között.

Gyűjtsünk az iskolának, a könyvtárnak, a művelődési háznak, és segítsük a textil újrahasznosítását! – így hirdette meg akcióját a szervező cég. Magukról azt írják: az intézményeknek segítenek, hogy ruhagyűjtési napokat szervezzenek, amelyekre tanulók és dolgozók is bevihetik az otthon és környezetükben már nem használt, a cég előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket. Két héttel a gyűjtési nap előtt az intézmények megkapják a begyűjtőzsákokat és a promóciós anyagokat.

Onnantól kezdődhet a csapatmunka. A megbeszélt dátumra a programhoz csatlakozók beviszik a teli zsákokat, amelyeket a helyszínen átvesznek tőlük, lemérnek és elszállítanak a szervezők. A cég rögzített kilónkénti árat fizet érte, amelyet az intézmény a szülők és gyerekek által teljesített támogatásként kap meg. Az összeget felhasználhatja saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre, a cég pedig megtalálja a ruhadarabok új helyét.

Vépen a Tudás Fája Közalapítványt, azon keresztül a Hatos-iskola tanulóit támogatja, aki részt vesz az akcióban. A gyűjtéshez szükséges zsákokat – ahogy más iskolákban is – az osztályfőnököknél és a portán lehetett igényelni. A szervező szülői közösség azt kérte, hogy a használt ruhákat – újrahordható női, férfi- és gyermekruhákat, tiszta cipőt, sapkát, sálat, fehérneműt, zoknit, lepedőt, függönyt, törölközőt – ki-ki otthon rakja (akár saját) zsákba. Vépen legutóbb több mint másfél tonnányi ruhanemű gyűlt össze a sulizsákos ruhagyűjtésben. A ruhákért kapott összegből a Tudás Fája Közalapítvány, azon keresztül az Örökös Ökoiskola tehetséges tanulói kaptak támogatást. /Tóth Kata _ Vas Népe/

Az idei évben 2636 kg gyűlt össze, ezúton is hálás köszönettel tartozunk a szülőknek, az újságban megjelent felhívásra jelentkező kedves felajánlóknak, akik támogatták, segítették a gyűjtést. Köszönettel tartozunk Tancsics Anett kollégánknak, aki kimagaslóan megszervezte és megvalósította az egész programot, valamint Szilágyi Tibornak a Szülői Közösség elnökhelyettesének, aki szintén a megvalósításban vállalt nagy szerepet. Köszönjük továbbá diákjaink segítségét, akik nélkül nem rendezhettünk volna SULIZSÁK gyűjtést.

Molnár Krisztina _ igazgató