ADVENTI FORGATAG a Szülői Közösség szervezésében /a város Főterén/
"Öltözz pirosba Hatos" felhívás
Karácsonyi ünnepség
Téli szünet előtti utolsó tanítási nap
TÉLI SZÜNET
HKSzCsPSzV
23
4578910
11121314151617
18192324
25262728293031

Ha Bécs, akkor Schönbrunn

Vissza a hírekhez « | 2023. október 24.

Iskolánk 39 tanulója (5. 6. 7.és 8. évfolyam), 5 dolgozója és 6 édesanya részvételével szerveztük meg bécsi kirándulásunkat október 18-án. Mivel is kezdhettük volna programunkat a császárvárosban, mint a schönbrunni kastély megtekintésével. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ennél élménytelibb és hitelesebb „történelemórában” még nem volt részük a gyerekeknek. A csodálatos parkban tett sétánk után a barokk stílusú császári rezidencia 1441 helyiségéből 22 termet bejárva kaptunk információt Ferenc Józsefről, Sisiről, Mária Teréziáról, de a Habsburg-ház más jeles személyéről is, és ismerhettük meg életük egy részét a legszemélyesebb tárgyaikon és környezetükön keresztül.

Kirándulásunk következő állomása a híres Természettörténeti Múzeum volt. A gyerekek egy igazi időutazáson vehettek részt és ismerkedhettek a természet lélegzetelállító sokszínűségével. A rovaroktól a drágaköveken és ásványokon át a repülő sárkánygyíkokig e tető alatt izgalmas betekintést kaphattak Földünk történetébe.

Ezt követően kisebb csoportokban városnézés következett, aminek keretében a bécsi belváros legpatinásabb épületeit tekinthették meg a tanulók, természetesen ki-ki saját igényeinek megfelelően ezt kis vásárlással és étkezéssel egybekötve.

Talán elmondható, hogy a kirándulás nagyon sok új élménnyel gazdagította a gyerekeket, de ugyanúgy a velünk utazó felnőtteket is, akiknek külön köszönet a segítőkészségükért, amelyet a nap folyamán tanúsítottak.

Király Edit

Képek megtekinthetők IDE kattintva.