Iskolaelőkészítő szülői értekezlet a leendő 1.osztályos tanulók szüleinek
Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés
Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai szakmai nap
Énekkaros kirándulás /Sárvár/
Erzsébet Tábor _ Zánka _ 3.B
Év végi osztályozó vizsgák
OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK
HATOShét
HATOShét _ Közösségünk védelmezői _ Rendőrségi Bemutatónap a HATOSban
A Művészeti Iskola Év végi ZÁRÓRENDEZVÉNYE
Bűvösvölgy-Sopron kirándulás /4.B, 5.A/
HATOShét _ MŰVÉSZETEK napja
LEG-ek kirándulása
HATOShét _ SPORTnap
HATOShét _ 6-os KI-MIT-TUD?
HATOShét _ CSALÁDI NAP
Utolsó tanítási nap
Tanévzáró ünnepély, Ballagás
Napközis Erzsébet Tábor - Művészeti Tábor
HKSzCsPSzV
12
5689
111516
23
252627282930

Erzsébet-tábor a Hatosban

Vissza a hírekhez « | 2023. július 19.

A 2022/2023. tanévet idén is sikerült a gyerekek számára egy-egy nagyon kellemes, szórakoztató héttel zárnunk. Sikeresen pályáztunk ugyanis két hétre szóló napközis Erzsébet-tábor megrendezésére és lebonyolítására. A tábort hosszadalmas és aprólékos előkészítő munka előzte meg, ám a siker és a gyerekek boldog arca feledtette a nehézségeket.

A tábor június utolsó két hetében került megrendezésre, egy-egy hetes turnusokban. A két turnusban összesen 84, legnagyobbrészt alsó tagozatos gyermeknek tudtunk- az Erzsébet Alapítványnak köszönhetően ingyenesen- vidám és színes programokkal örömet és élményeket nyújtani.

A tábor lebonyolításában 4-4 kollégánk segített, a 10-12 fős kis csapatokat irányítva, felügyelve, kísérve a hét során. Az első héten Bándoliné Pájer Éva, Győrfi Judit, Mándli-Hende Dóra és Tancsics Anett lelkes támogatásával, a második héten Boldizsár Katalin, Nagyné Kovács Hajnalka, Novák Tamás és Reiner Dóra vidám csapatának segítségével sikerült akadálytalanul és zavartalanul lebonyolítani a programokat.

A szervezés, tervezés során figyelembe kellett vennünk bizonyos  szempontokat, melyeket az alapítvány előírt, ezeknek igyekeztünk tökéletesen megfelelni a változatos és a gyermekek értelmi, érzelmi, művészeti és testi fejlődését szolgáló programokkal.

Mindkét hetet a csapatok megalkotásával, csapatnapló készítésével és megkezdésével indítottuk. A gyerekek egyenpólót kaptak.  A délutánt sport- és játékos feladatokkal vagy éppen túrázással töltötték.

A keddi napok a kirándulás jegyében teltek. Az első héten a veszprémi Kittenberger Kálmán  Növény- és Vadasparkba utaztak nebulóink, a második héten az alsópáhoki Bobo Fun Park volt úticélunk. Mindkét programnak nagyon örültek, s nagyon élvezték is a gyerekek.

A hét további napjaiban volt önvédelmi bemutató, volt mesedélelőtt, zenés interaktív foglalkozás, filmnézés a programok közti szünetekben. Kipróbálhatták a gyerekek a Fitpound és a Zumba edzésformákat, a zenére mozgás nagy sikert aratott.  Kipróbálhatták az új sporteszközöket a gyerekek és tanárok egyaránt. Kézműves napon mindkét turnusban az agyagozás művészetének titkaiba avatták be a fiatalokat, továbbá gyöngyöt fűztek, pólót festettek, sógyurmából készítettek kis művészi alkotásokat, nagy örömmel és lelkesedéssel. És persze játék, játék és játék.

Mindkét hetet kutyabemutatóval, majd délutáni gofrisütéssel zártuk, méltón megkoronázva ezzel a hetet. Természetesen a napi négyszeri étkezést biztosítottuk, s emellett kétszer fagylaltozni is vittük a gyerekeket, de a gofri, nutellával vagy lekvárral, a legfinomabb csemege volt a kicsik szerint. Az utolsó délután vehették át ajándékaikat a gyerekek, mindenki egy színes kulacsot vihetett haza.

Bízunk benne, hogy az idei egy-egy héten maradandó emlékeket, pozitív élményeket  szereztek a gyerekek.  Jövőre is tervezünk hasonlót!

Mindenkinek szép nyarat kíván:

Ágoston Andrea

igazgatóhelyettes, szervező

 

Képek megtekinthetők IDE és IDE kattintva.