A Zene Világnapja, A Népmese Napja _ megemlékezés
Az Aradi Vértanúkra emlékezünk
TANÍTÁS NÉLKÜLI MUNKANAP _ Pedagógus kirándulás
BÁZISINTÉZMÉNYI jó-gyakorlat /Boldogságóra a Kneipp-módszertan alkalmazásával 6.A osztályban/
NYÍLT TANÍTÁSI NAP _ 1.,2.,3. órákban
Pályaorientációs Szülői értekezlet _7.,8. osztályos tanólők szüleinek
Ünnepség a Középiskola nagytermében
Tanítási szünet _ Nemzeti ünnep
SULIZSÁK program
Lázár Ervin Program_ 2.,4.,5. évfolyamon
Őszi szünet
HKSzCsPSzV
1
34578
11131415
1617182122
252629
3031

Erzsébet-tábor a Hatosban

Vissza a hírekhez « | 2023. július 19.

A 2022/2023. tanévet idén is sikerült a gyerekek számára egy-egy nagyon kellemes, szórakoztató héttel zárnunk. Sikeresen pályáztunk ugyanis két hétre szóló napközis Erzsébet-tábor megrendezésére és lebonyolítására. A tábort hosszadalmas és aprólékos előkészítő munka előzte meg, ám a siker és a gyerekek boldog arca feledtette a nehézségeket.

A tábor június utolsó két hetében került megrendezésre, egy-egy hetes turnusokban. A két turnusban összesen 84, legnagyobbrészt alsó tagozatos gyermeknek tudtunk- az Erzsébet Alapítványnak köszönhetően ingyenesen- vidám és színes programokkal örömet és élményeket nyújtani.

A tábor lebonyolításában 4-4 kollégánk segített, a 10-12 fős kis csapatokat irányítva, felügyelve, kísérve a hét során. Az első héten Bándoliné Pájer Éva, Győrfi Judit, Mándli-Hende Dóra és Tancsics Anett lelkes támogatásával, a második héten Boldizsár Katalin, Nagyné Kovács Hajnalka, Novák Tamás és Reiner Dóra vidám csapatának segítségével sikerült akadálytalanul és zavartalanul lebonyolítani a programokat.

A szervezés, tervezés során figyelembe kellett vennünk bizonyos  szempontokat, melyeket az alapítvány előírt, ezeknek igyekeztünk tökéletesen megfelelni a változatos és a gyermekek értelmi, érzelmi, művészeti és testi fejlődését szolgáló programokkal.

Mindkét hetet a csapatok megalkotásával, csapatnapló készítésével és megkezdésével indítottuk. A gyerekek egyenpólót kaptak.  A délutánt sport- és játékos feladatokkal vagy éppen túrázással töltötték.

A keddi napok a kirándulás jegyében teltek. Az első héten a veszprémi Kittenberger Kálmán  Növény- és Vadasparkba utaztak nebulóink, a második héten az alsópáhoki Bobo Fun Park volt úticélunk. Mindkét programnak nagyon örültek, s nagyon élvezték is a gyerekek.

A hét további napjaiban volt önvédelmi bemutató, volt mesedélelőtt, zenés interaktív foglalkozás, filmnézés a programok közti szünetekben. Kipróbálhatták a gyerekek a Fitpound és a Zumba edzésformákat, a zenére mozgás nagy sikert aratott.  Kipróbálhatták az új sporteszközöket a gyerekek és tanárok egyaránt. Kézműves napon mindkét turnusban az agyagozás művészetének titkaiba avatták be a fiatalokat, továbbá gyöngyöt fűztek, pólót festettek, sógyurmából készítettek kis művészi alkotásokat, nagy örömmel és lelkesedéssel. És persze játék, játék és játék.

Mindkét hetet kutyabemutatóval, majd délutáni gofrisütéssel zártuk, méltón megkoronázva ezzel a hetet. Természetesen a napi négyszeri étkezést biztosítottuk, s emellett kétszer fagylaltozni is vittük a gyerekeket, de a gofri, nutellával vagy lekvárral, a legfinomabb csemege volt a kicsik szerint. Az utolsó délután vehették át ajándékaikat a gyerekek, mindenki egy színes kulacsot vihetett haza.

Bízunk benne, hogy az idei egy-egy héten maradandó emlékeket, pozitív élményeket  szereztek a gyerekek.  Jövőre is tervezünk hasonlót!

Mindenkinek szép nyarat kíván:

Ágoston Andrea

igazgatóhelyettes, szervező

 

Képek megtekinthetők IDE és IDE kattintva.