A Zene Világnapja, A Népmese Napja _ megemlékezés
Az Aradi Vértanúkra emlékezünk
TANÍTÁS NÉLKÜLI MUNKANAP _ Pedagógus kirándulás
BÁZISINTÉZMÉNYI jó-gyakorlat /Boldogságóra a Kneipp-módszertan alkalmazásával 6.A osztályban/
NYÍLT TANÍTÁSI NAP _ 1.,2.,3. órákban
Pályaorientációs Szülői értekezlet _7.,8. osztályos tanólők szüleinek
Ünnepség a Középiskola nagytermében
Tanítási szünet _ Nemzeti ünnep
SULIZSÁK program
Lázár Ervin Program_ 2.,4.,5. évfolyamon
Őszi szünet
HKSzCsPSzV
1
34578
11131415
1617182122
252629
3031

Fenntarthatósági Témahét

Vissza a hírekhez « | 2023. május 15.

A fenntarthatóság jegyében

A Fenntarthatósági Témahetet az idei tanévben az alsó tagozatosok választották, amit az osztályok különböző formában valósítottak meg.

Az 1. osztályokban az iskolai szelektív hulladékgyűjtés kapcsán annak jelentéséről, jelentőségéről beszélgettek. Az Albert mondja sorozat filmjeit is megnézték. Virágot készítettek az újrahasznosítás jegyében WC papír gurigából. Feldolgozták a Kesztyű c. mesét. Beszélgettek a szereplő állatokról, hol élnek, mi az emberek életében való szerepük, rajzokat is készítettek róluk.

A 2. A osztály abban a szerencsés helyzetben volt, hogy az egyik tanuló nagyszüleinél látogatást tehettek egy családi gazdaságban. Itt arról hallhattak, hogy milyen gondozást igényelnek az állatok, bárányok, nyulak, mi a hasznuk, miért érdemes állatot tartani. Nagy élmény volt, hogy meg is simogathatták őket! A 2.B osztályban a méhek szerepéről esett szó, kisfilmet is néztek arról, miért fontos megóvni ezeket a hasznos rovarokat. A matek és nyelvtanfeladatok is a kihalóban vagy védelemre szoruló állatokról szóltak.

A 3. évfolyamon hasonlóképpen a legtöbb tantárgyba sikerült beépíteni a fenntarthatóságot, a védelemre szoruló növények és állatok témáját.

A 4.A osztályosok gyűjtötték az alsósok közül a legtöbb hulladékot, valamint gyönyörű tablót készítettek a Föld megóvásáról, a víz körforgásáról. Az egész alsó tagozat nagyon aktívan vett részt a szelektív hulladékgyűjtésben, valamint a témahétre időzített szövegértési versenyen, melynek témája minden évfolyamon védett állatokról szólt. A hét utolsó napján pedig záróeseményként Reiner Dóra tanárnő szervezett játékos délutánt, ahol vetélkedők, ügyességi játékok, barkóba, memória, labirintus, különbségkereső által gyarapították tudásukat a gyerekek, és még kézműveskedésre is volt lehetőségük.

Hasznos, tartalmas, és nem utolsósorban élvezetes témahetet tudtunk szervezni a tanulóinknak.

Boldizsár Katalin _ munkaközösségvezető