A tavaszi szünet utáni első tanítási nap
Digitális országos mérés 6.B
Digitális témahét a felső tagozaton
Digitális országos mérés 6.A
Költészet napja
A Holokauszt áldozatainak emléknapja
Országos digitális mérés 6.A
3. HATPRÓBA verseny
Anyák napi fotózás
Országos digitális mérés 6.B
Erdőpedagógiai foglalkozások az 1. és a 2. évfolyamokon
1. osztályosok beiratkozása a 2024/2025. tanévre
1. osztályosok beiratkozása a 2024/2025. tanévre
FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - alsó tagozat
Papírgyűjtés _ Művelődési Ház udvarán
Föld napi program a 3. és 4. évfolyamon
FOGADÓÓRA
Országos digitális mérés 8.A
Böde Péter vándormeseíró
Országos digitális mérés 8.B
Ásványbemutató és vásár
HKSzCsPSzV
1234567
91314
2021
232728
30

HATOS a MenSI pályázaton

Vissza a hírekhez « | 2023. március 2.

HATOS a MenSI pályázaton

Iskolánk abban a nagy megtiszteltetésben részesült, hogy meghívást kapott a MenSI zárókonferenciájára.

A Mentoring for School Improvement (MenSI) egy 28 hónapos koordinációs és támogatási projekt volt, amelyet az Európai Bizottság H2020 programja finanszírozott 2020 novemberétől 2023 februárjáig. A MenSI hat ország oktatási minisztériumainak bevonásával (Belgium-Flandria, Horvátország, Csehország, Olaszország, Portugália és Magyarország,) 24 mentoriskolából álló hálózatot hozott létre 96 mentorált iskolával. A nemzetközi projekt azt vizsgálta, hogy az iskolák közötti különböző mentorálási módszerek hogyan tudják támogatni az innovatív, digitális tanítási gyakorlatok elterjesztését az általános- és középiskolákban.

A Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2021 augusztusában került kiválasztásra a projektben résztvevő 20 magyarországi intézmény közé, mint mentorált intézmény. A mentor iskolánktól, a győri Radnóti Miklós Általános Iskolától egy jó-gyakorlatot vettünk át, amely tavaly Ágoston Andrea és Pethőné Szakály Ilona tanárnők által került kipróbálására alsó és a felső tagozaton egy-egy osztály bevonásával.

A projektzáró rendezvényre 2023. február 16-17-én Lisszabonban került sor. A konferenciára Magyarországról 3 mentor iskola és 3 mentorált iskola kapott meghívást. Az első napon csoportos megbeszéléseket tartottak a résztvevő általános és középiskolák, továbbá nyelvi laborok képviselői, amely során megvitatták a projekttel kapcsolatos tapasztalataikat, eredményeiket. A második napon egy portugál iskolával is megismerkedhettek a résztvevők Rio Maior-ban. Az iskola felettébb innovatív, számos különféle labor, mint például média, zene, főzés, természettudományi labor segítségével igyekszik diákjainak élménydús, modern, gyakorlatias és rendkívül színvonalas oktatást biztosítani.

Nagyon nagy élmény volt az utazás, színvonalas programokon vehettünk részt és a maga nemében egyedülálló tapasztalatokra tehettünk szert. Remélhetőleg még sok hasonló lehetőséget kapunk, hogy bizonyíthassuk iskolánk rátermettségét és azt, hogy a Hatos nemzetközi színtéren is méltón megállja a helyét.

 

Teschner Valéria