Téli szünet utáni 1. tanítási nap
Mesemondó verseny az alsó tagozaton
A Don kanyarban elesettekre emlékezünk történelem órákon
Félévi osztályozó vizsgák
I. FÉLÉV VÉGE
II. FÉLÉV KEZDETE
A Művészeti Iskola Félévi Záróvizsgája
Félévi értesítők osztása
HKSzCsPSzV
12
456789
1113141516
1718202223
25272930
31

Kirándulás a Csodaszarvas Tájparkba

Vissza a hírekhez « | 2021. november 10.

Iskolánk diákjai sikeres pályamunkát nyújtottak be a Rábahídvégi Csodaszarvas Tájpark által meghirdetett „Természetközeliség és ÖKO szemlélet” című pályázatra.

A pályamunkával 25 ötödikes és hetedikes tanulónk egy fél napos programot nyert és ezzel részvételi lehetőséget a Rábahídvégi Tájparkban megrendezett szemléletformáló workshopon.

A program során a gyermekek elméleti és gyakorlati szinten is megismerkedtek a környezettudatosság, a hagyományőrzés és az ÖKO szemlélet több formájával. Információt kaptak a szelektálás alapjairól, a hulladék- szelektálás fontosságáról.

Az ÖKO ponton kihelyezett szelektív hulladék gyűjtőbe ők válogathatták a hulladékot. Az animátorok által vezetett tanösvény részeként az egyes állomásokon hosszabb időt szenteltek az életfának, ahol az ősmagyar vallásról kaptak rövid összefoglalást, és a jurtának, amelybe belépve megismerkedhettek őseink mindennapjaival. Az íjászpályán autentikus íjász bemutatót tartottak a gyerekek aktív részvételével.
Megtapasztalták, hogy egy szélenergiával működő vízszivattyúzás a tóból miként kapcsolódik be a gazdaságba, továbbá megtanulták a gabonamalom működését, saját maguk őröltek lisztet egy kis kézi működtetésű gabonamalomban. Kedvencek voltak az őshonos magyar állatfajták és a vadaskert a bivaly karámmal.
A tó és a nádas élővilágáról is szó esett, a tóban elhelyezett hal bemutató ketrec pedig élő közelségbe hozta a tó lakóit.
A program során meleg teával és reform süteménnyel kedveskedtek a vendéglátók.A sok-sok élmény, a gazdag program, a vidám együtt töltött délelőtt feledtette velünk az amúgy hideg, morcos, novemberi pénteket. Nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük a szervezőknek!

Bándoliné Pájer Éva

 

Képek megtekinthetők ITT.