Tanítás nélküli munkanap /Nevelési értekezlet a pedagógusoknak/
Az Aradi Vértanúkra emlékezünk a Templomkertben
Kirándulás Ölbőre a 4.B és 4.E osztályoknak
NYÍLT NAP az 1. és 2. évfolyamokon
Óvónők érkeznek az 1.A és 1.E osztályokhoz
PIRLS mérés az 5.A osztályban
Ünnepség a Középiskola nagytermében
Felsőssé avatás 5.A osztálynak
Őszi szünet kezdete
HKSzCsPSzV
23
4578910
1113151617
182024
25262728293031

ÉLMÉNYKÖZPONTÚ FOGLALKOZÁSOK diákoknak a tudatos médiahasználatáért _ BŰVÖSVÖLGY_Sopron

Vissza a hírekhez « | 2021. szeptember 15.

Beugrás a médiába: filmszereptől a híradókészítésig

A nyári táborozás után nem kellett sokat várnom, hogy ismét egy olyan dologban próbálhassam ki magam, ami teljesen új számomra. Ezúttal nem a Balatonra, nem egy messzi városba, hanem Sopronba, a Hűség városába utaztunk, ezen belül is a Bűvösvölgybe. Soha nem jártam még itt, ezért már a kirándulás előtti napon is izgatottan vártam, hogy milyen programokban lesz részem.

Kezdetben mindenki kapott egy kisebb szekrényt, és a kinyitáshoz szükséges órákat, majd 7-8 fős csoportokba osztottak minket, így jöhetett az első program: a filmforgatás. Szeretem a filmeket, a sorozatokat, de eddig nem volt alkalmam megtapasztalni, hogy milyen a kamera másik oldalán állni. Először is minden fontos információt megkaptunk, amit a filmekről tudni érdemes. Utána témát kellett választanunk, hogy milyen műfajú filmet szeretnénk készíteni, mi a horrort választottuk. Ehhez saját magunk találtuk a szövegeket, majd jöhetett a forgatás. A történet nem volt extra, de annál viccesebb és izgalmasabb volt eljátszani, hogy egy család áthívja a barátait, akik egy rozzant autóval indulnak útnak, ami természetesen lefullad, majd előjön a kaszás, aki el akarja kapni őket.

Második programunk a rádiózás volt. Otthon vagy épp az autóban rendszeresen hallgatjuk a rádiót, így itt is érdekes volt megtudni, hogy egy-egy műsor mögött milyen komoly munkafolyamatok vannak. Megalapítottuk a Lovely FM-et, ahova Adéllal ketten érkeztünk vendégként, de a szövegeket itt is magunknak kellett kitalálni.

A harmadik, egyben utolsó ilyen jellegű programunk a híradókészítés volt. Bár a legidősebb bátyám már többször mesélt róla, hogy milyen elkészíteni egy televíziós tartalmat, örülök, hogy most én is kipróbálhattam ezt. Én az egyik hírfelolvasót alakítottam, ráadásul egy olyan témában, ami a mindennapjaink részét képezi, a mobiltelefonok. Interjúkat kellett készítenünk, és rájöttem, hogy ez közel sem olyan egyszerű, de ha sikerül, akkor nagyon jó érzések kavarognak bennem, hogy igen, ezt én csináltam.

Összességében egy remek programsorozaton vettünk részt, örülök, hogy betekintést nyertem a filmipar, a rádiózás és a televíziózás világába, sok hasznos információval gazdagodtam, de ami a legfontosabb, hogy nagyon élveztem.

A 6.A és 7.A osztály nevében: Őri Réka Brigitta /7.A osztályos tanuló/

 

További képek ITT.