HKSzCsPSzV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Fenntarthatósági Témahét : A Föld Napja

Vissza a hírekhez « | 2021. április 24.
Fenntarthatósági Témahét : A Föld Napja

Mit tudunk tenni a Föld védelméért?

A Fenntarthatósági Témahét tanóráinak megtartásával azt szeretnénk elérni, hogy olyan szemlélet és magatartás alakuljon ki diákjainkban, amelyben személyesen érintettnek érzik magukat a Föld élővilága iránt.

Idén is részt vettünk -a lehetőségekhez mérten- a Minisztérium és a környezetvédő alapítványok által ajánlott programban, mely szerint az általános iskolában az erdő, illetve fenntartható gazdaság volt a két fő témakör. Az ajánlott videók, és kisfilmek mellett többféle, játékos formát öltött foglalkozást választottunk (puzzle, memória, képmesélés…)

A Tündérkerti foglalkozás és az interjú- készítés keretében  pedig személyes példákon keresztül kerültek bemutatásra a környezettudatos életmód mindennapjainkban is megélhető elemei. Ezúton is szeretném megköszönni Szabó Szilvinek, Süléné Bánfalvi Esztinek, Némethné Viola Ritának, Babai -Mező Gábornak és Turay Andrásnak, hogy segítették a pandémia miatti digitális oktatásunkat, valamint kézzelfoghatóvá és hitelessé tették a gyerekek számára a Föld védelmének fontosságát.

Bízunk benne, hogy hamarosan a felsősök is visszajöhetnek a jelenléti oktatásra, őket is bevonjuk a témahét lehetőségeibe. Májusra tettük át a papírgyűjtést is, és ezeken a napokon várjuk a kupakokat és a használt elemeket is. A részletekről a Krétában küldünk még értestést.

Kovácsné Csákvári Bea

 

A Föld napjáról készült VAOL cikk megtekinthető ITT.