Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés a 4.órában
Iskolaelőkészítő Szülői Értekezlet a leendő 1.osztályosok szüleinek
HATOS NAP
AMI ZÁRÓrendezvény
OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK
Utolsó tanítási nap
HATOS Tábor
Tanévzáró ünnepély, Ballagás
HKSzCsPSzV
1236
7891213
14171820
21222324252627
282930

Otthoni projektek a Víz Világnapján

Vissza a hírekhez « | 2021. március 29.

A környezetvédelmi világnapok olyan különleges napok, amikor élőhelyünk, a Föld megóvására irányul a kitüntetett figyelem. Március 22-én világszerte megemlékeznek a vízről, a vízkészlet megóvásáról, a vízminőség megőrzésének fontosságáról.

Iskolánkban a környezettudatos gondolkodásra nevelés egyik jellemző állomása  a Víz világnapi programok. Idén ez is digitális arculatot öltött, és otthoni tevékenykedésre ösztönözte a gyerekeket.

Az alsó tagozatos tanulók a digitális órákban és a pedagógiai foglalkozások keretében jelenítették meg a Víz világnapját. Így pl.: magyar és az ének, órák alkalmával értékes népmesék, versek, dalok és zeneművek kerültek elő, a rajz és technika órák  pedig otthoni kreatív munkálkodásra hívták a gyerekeket. Természetesen a környezetismeret tantárgy a Víz világnapja házigazdája, ezúttal kihasználta a digitális tanulás lehetőségeit, internetes felületen kapcsolódott a témához: videók megtekintését, környezetvédelmi honlapokat böngészését, memória és különféle kvíz játékok megoldását kínálta a tanulók számára.

A felső tagozatos diákoknak lehetőségük volt a víz fizikai és kémiai tulajdonságaival megismerkedni játékos kísérletek formájában, amelyeket rendszerint otthon a konyhában végeztek. Miután remekül szórakoztak az érdekes és látványos élményalapú tanulás során, rávilágítottunk arra is, hogy a kísérletekben megtapasztalt jelenségek miként játszanak közre a természetes vizeink életében és a szennyezésében.

A művészeti iskolások olyan képeket készítettek otthon, amivel felhívják a figyelmet a természetes vizekben lévő, óriási méreteket öltő műanyag-szennyezésre. A gyerekek ezúttal is remek alkotásokat készítettek.

„A víz érték! Becsüld meg! „– ez a 2021. év jelmondata

Sajnos beláthatatlan következményekkel járhat, ha nem változtatunk azonnal a környezetszennyező magatartáson. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa többek között azon is múlik, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket.Képek megtekinthetők ITT.