Tavaszi szünet
Beiratkozás a 2021/2022. tanévre _ 1. osztályosoknak
HKSzCsPSzV
234
567891011
121314161718
19202122232425
2627282930

Irodalmi Sarok

Vissza a hírekhez « | 2021. március 1.

Az irodalmi  sarokba most egy 8. osztályos fiú ült le, és mesélt nekünk. Fogalmazást írtunk a tavalyi év , az online tanulás és a bezártság tapasztalatairól.  Az írások közül a legjobbat kiválasztottuk, s a helyi újságban is megjelent már. Most itt is leközöljük Habda Patrik 8.B. osztályos tanulónk kiváló munkáját, melyben mindannyiunk érzései és tapasztalatai megfogalmazódnak.

Az újságban megjelent fogalmazásban elírás (gépelési hiba) történt, itt azt orvosoljuk, már helyesen olvasható a munka. Köszönjük, Patrik, és gratulálunk a remek gondolatokhoz és megfogalmazáshoz!

Ágoston Andrea

 

A tavalyi évem rövid története

 

A 2020-as év ugyanúgy kezdődött, mint az előzőek. Fergeteges szilveszteri rendezvényekkel és hangos tűzijátékokkal.

Aztán március közepén, valami olyan dolog történt, ami az életem során még nem fordult elő. Bezárták az iskolákat a terjedő COVID- vírus miatt. Digitális oktatásra kellet átállnunk az iskolába járás helyett. Örültem, hogy nem kell korán kelni, lehet lazítani. Egyszer csak a KRÉTA-rendszeren keresztül érkeztek a feladatok. Először csak kapkodtam a fejem. Az elején tiszta káosz lett az életem. Aztán lassan felvettem a ritmust és már meg tudtam birkózni a feladatokkal. Tavasz után jött a nyár. Örültem, hogy találkozni tudtam a barátokkal, osztálytársakkal. Elmehettünk focizni, biciklizni. Egy rövid időre a Balatonhoz is elmentünk, ahol egy kicsit elfeledhettük a bezártságot. Gyorsan eljött a szeptember, újra elkezdődött a tanév. Ez a 3 hónap kemény tanulással telt el, mert pályaválasztás előtt állok. December elején már nagyon vártam a karácsonyt. Reméltem, hogy a vírus terjedése lelassul és újra összejöhetünk a rokonokkal. A rendelkezések ezt is felülírták. A karácsonyi ünnepeket is csak szűk családi körben töltöttük. Szilveszterre finom sütiket sütöttünk és bevackoltuk magunkat a nappaliba. Éjfélkor pezsgőt bontottunk, nekem persze alkoholmenteset.

Nem ez volt az eddigi legjobb évem. Remélem, hogy ez az év már sokkal jobb lesz, mint az előző.

 

Habda Patrik