Téli szünet utáni 1. tanítási nap
Don kanyarban elesettekre emlékezünk történelem órákon
Félévi osztályozó vizsgák
I. FÉLÉV VÉGE
II. FÉLÉV KEZDETE
Félévi értesítők osztás
HKSzCsPSzV
123
5678910
111314151617
1819202324
2627283031

SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA

Vissza a hírekhez « | 2020. október 29.
SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA

A zene világnapja alkalmából megrendezett  SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA nemzetközi paverpol kiállítás került megrendezésre iskolánk aulájában.

 

A PAVERPOL egy természetes alapú környezetbarát anyag, alapeleme egy tejföl szerű, levegőre száradó speciális ragasztó, mely keményítő hatással rendelkezik. Az egyik legjobb hobby és művészeti újdonság a világpiacon, amely Magyarországon 2011 óta van jelen és egyre nagyobb teret hódít.

 

Azért is örvend nagy népszerűségnek, mert a lim-lomok, kacatok nyernek általa új értelmet, tehát a paverpol az újrahasznosítás lehetőségét is magában foglalja. A paverpolosok birodalmát hatalmas doboznyi csipkék, selymek, áttetsző kelmék alkotják. A tárolókban különleges papírok, szárított bogyók, termések, fonalak, egyéb dekorációs elemek lapulnak. A polcokon színes tégelyek sorakoznak, benne csillogó festékek vagy matt mázak, ecsetek és persze ollók.

Paverpollal kell átitatni, bekenni a felületet: fát, lemezt, dobozt, kartont, hungarocellt s bármit, amit alapnak választunk. Aztán jöhetnek a gyönyörű kelmék, tárgyak, termések, kis plasztikák, apró gipszformák.

 

Az alkotás egyfajta örömforrás, amely során kikapcsolódunk, a mindennapi gondokat száműzzük magunkból és a boldogság melegsége önt el bennünket, míg végül munkánk gyümölcsében gyönyörködhetünk.

A bennünk rejlő művész megtalálásával az élmény a mienké is lehet.

 

A nemzetközi paverpol kiállítás a Herényi Kultúrházban került megrendezésre, melyet Kiricsi Cecília paverpol oktató szervezett meg nagy hozzáértéssel. E kiállítás egy kis szeletét láthatták iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói s gyönyörködhettek az alkotók műveiben.

Saly Rita Veronika

Kapcsolódó fotók (9db)
SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA SZÍNEK ÉS FORMÁK SZIMFÓNIÁJA