A Zene Világnapja - megemlékezés
Aradi Vértanúkra emlékezünk
Nevelési értekezlet - Tanítás nélküli munkanap
Őszi szünet kezdete
HKSzCsPSzV
234
57891011
121314151718
192021222425
262728293031

A föld napja

Vissza a hírekhez « | 2020. április 23.
A föld napja

Földi Barbara levele, mondhatni "születésnapi köszöntője" Föld Anyának, A föld napja alkalmából.

Kedves Föld Anya!

Először is nagyon boldog születésnapot szeretnék kívánni!

Azt hiszem, hosszú évek után a mai napon valóban fellélegezhetsz! Tudom, sokat panaszkodok mostanában, hogy milyen nehéz most bezárva, egyedül, segítség nélkül. De ma kicsit belegondoltam, milyen is lehet Neked. Ahogy nap, mint nap kiszolgálsz minket. A mi jólétünket…

Tőled mindig csak kapunk – friss levegőt, gazdag termőföldeket, különleges élővilágot, vizeket: sósat és édeset, hegyeket, sivatagokat, erdőket. Tőled kapjuk az eső áldását, a téli fagyokat, a táncoló hópihéket és a meleg nap sugarait.

Tudom, azt gondolod nem figyelünk rád. Jogosan. Hiszen a tengereidben milliárdnyi részecske műanyag úszkál, az erdőségek fogynak, az édesvizek egyre szennyezettebbek, az eget néhol már nem is látjuk, mert a szmog eltakarja, fogynak az energiáid, kiürülnek az ásványaid.

Évről évre egyre fáradtabb vagy… Hallom, látom a segélykiáltásaidat. Látom az erdőtüzeket, olvasom a kutatásokat amik jelzik, hogy olvadnak a jéghegyek, érzem a perzselő napot a bőrömön nyáron és érzem a hideg, havas téli napok hiányát.

Igen, bevallom, én is rombollak néha. Mert ha kell, autóba ülök, sőt mi több, repülőre. Megveszem a csomagolt árut, ha épp nincs időm piacra menni. Van, hogy új ruhát is kell vennem és nem tudom használt ruha boltból megoldani. Bocsánat!

Szeretnék adni neked. Nem csak szavakat, vagy üres ígéreteket, hanem tetteket.

Sajnos nem tudlak egyedül megvédeni téged, bármennyire szeretnélek. Kevés vagyok. De hidd el, sokan vannak, akik nagyon szeretnek és tudják, hogy Te vagy az élet és mindennap Téged kéne ünnepelni - és nem csak ma.

Szeretném neked adni a legnagyobb kincseimet: a gyermekeimet. Úgy nevelem, terelgetem őket, hogy amennyire csak lehet a Föld gyermekei is legyenek. Kicsit a Tieid is.

Megtanítom nekik, hogy tiszteljenek, szeressenek, és ami még fontosabb, hogy álljanak ki érted. Megtanítom nekik, hogy semmi sem örök és azt, hogy az értékeinket nem csak mutogatni kell, hanem óvni is. Egész jó úton haladok, de még sok a tennivaló. Sok még a teendőm és azt is tudom, hogy az én példámból tanulják a legtöbbet és még nekem is van még hova fejlődnöm.

Azt kívánom Neked ma, hogy ebből a kitisztult friss levegőből, ami most körülölel, vegyél egy nagy mély levegőt és fújd el a képzeletbeli tortádon a megszámlálhatatlanul sok gyertyát és kívánj! Kívánd, hogy térjünk észhez, hogy nyissuk ki a szemünket, hogy vállaljunk felelősséget a tetteinkért. Kívánd, hogy nőjünk fel a feladathoz és kívánd, hogy mi és a felnövekvő generáció legyen figyelmesebb és halljon meg Téged!

Én, mindent tőlem telhetőt megteszek – minden nap! Érted és a gyermekeinkért!

Ölellek,

Barka