HKSzCsPSzV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírek

VASOKLEVÉL kimagasló vépi pedagógusnak

Szeretettel és tisztelettel köszöntjük abból az alkalomból iskolánk két nyugdíjas pedagógusát, hogy a napokban vehették át Egyetemi Díszoklevelüket, a VASOKLEVELET. Ez a rangos elismerés azt jelenti, hogy 65 évvel ezelőtt szerezték meg oklevelüket, a diplomájukat, mely alapján közmegbecsülésre méltóan teljesítették hivatásukat.

Ódor Istvánné, Gabi néni a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán biológia-földrajz szakos tanárként diplomázott. Igazgató, igazgatóhelyettes, pedagógus volt, akit magas szakmai tudása miatt is nagyon tisztelték a tanítványai és a szülők is. Munkájában mindig kereste a  korszerűt, sokat tett a vépi iskola hírnevéért.

 

Takács Ernőné, Zsuzsa néni a Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karon – Kőszegen - tanító szakon végzett. Sok-sok évtizeden keresztül tanította a vépi gyerekeket az olvasás-írás-számolás tudományára. Igazi néptanító egyéniség, emellett rendkívüli kézügyességgel rendelkezett, sok éven keresztül szakkört is vezetett a Művelődési Házban.

Mindketten kiváló, példaértékű pedagógusok voltak, akiktől „mi” csak tanulni tudtunk. Gratulálunk az elismeréshez és jó egészséget kívánunk a következő évekre is!

Molnár Krisztina _ intézményvezető

Tovább olvas » | 2021. július 5.

Hatos Tábor 2021

tábori köszönet…

Kora reggel van, az udvarra beeső napsugarak csendesen jelzik, ma is rekkenő hőség lesz. Álmosan ugyan, de örülve a viszontlátásnak találgatjuk, milyen élmények várnak ma ránk. A várakozás mint egy lassított felvétel, előkerül kinek a kártyapakli, kinek a focilabda, addig sem unatkozunk. Aztán megérkezik a felmentő sereg, nagy pakkokkal és kosarakkal, teli csupa rejtéllyel és tudjuk, ma is izgalmakban lesz részünk. Tanár nénik és bácsik, minden nap egy újabb csapat készülődik, hogy a nyári szünet első heteiben feledtessék velünk a tanulástól megfáradt napokat. Előkerülnek a kincsek, papír, bőr, kő, textil, kötél, megannyi alapanyag, melyekkel szárnyalhat a fantázia, ügyeskedhet az egyik kéz és ügyetlenkedhet a másik. Semmi osztályzat? Semmi megfelelés? Igen, csupán az alkotás öröme, a szórakoztató, örömteli együttlét. Aztán jöhet a mozgás is, előkerül a bicikli, a roller, a görkori, a kreszpálya csak növeli az izgalmakat. Nem maradhat el a számháború, az akadályverseny, a vízipisztolycsata. Mindeközben jól esik egy hűsítő fagyi, jégkrém, behűtött friss limonádé, természetesen a kertben gyűjtött gyógynövényekből varázsolva. A gyümölcssaláta óvatos kis kezek által lassan készül, csak győzzük kivárni. Minden nap újabb meglepetés. Mindent visz a fürdőruhás, locsolkodós, mezítlábas parti, ahol csuromvizesen sikongatva szórjuk egymásra a vízibombákat, tanárainkat sem kímélve. Majd jöhet a pihenés, az ebéd utáni szieszta. Jól esik behúzódni, lefeküdni a szőnyegekkel terített aulában, a mesefilm alatt akár szundítani is egyet. Társasjáték, rajzolás, vagy csak egyszerűen dumcsizás a nap végére. Jó volt együtt lenni, jó volt jól érezni magunkat, hatosiskolásként, itt a nyári napközis táborban. Köszönjük!

………egy táborozótól

 

Tovább olvas » | 2021. július 1.

Irodalmi Sarok

Búcsú a Hatostól

 

A suli vége elérkezett

Őszintén mondom, meglepett

Nemrég kezdtük el az elsőt

Csodáltuk az összes felsőst.

Most meg a nagyok mi vagyunk

Iskolánktól búcsúzkodunk

Mikor ide megérkeztünk

Jutka néni fogta kezünk.

Szigorú volt, de szerettük

Folyton folyvást ölelgettük.

Együtt sírtunk mikor mondta

Itt hagy minket, megy nyugdíjba.

Lívi néni következett

Vele gyűrtük a negyediket.

Jött a felső, hűűű de para

Vándoroltunk ide-oda.

Sok új tantárgy, új tanárok

Velük együtt a rémálmok.

Bea néni volt az ofőnk

Kuszaságban a vezetőnk.

Kirándulás, farsang, buli

She was alwasys very happy.

Nehéz szívvel engedtük el

De tudjuk, van, hogy menni kell.

Csaba bácsi bevállalta

Hogy osztályunkat irányítja.

Debütált mint online ofőnk,

Classroomban volt a vezetőnk.

Megfogadtuk minden szavát

Válassz sulit, tanulj tovább!

Fussál gyorsan, írjál leckét!

Ne felejtsd a töri esszéd!

Akadt velünk jó sok baja

Ezért őszül tán a haja?

Igazgatónk Kriszti néni

Minden diák jól ismeri.

Bármikor is gondunk támadt

Nem fordított nekünk hátat.

Mosolyogva bátorított

S kinyitotta a világot.

Köszönjük most mindnyájuknak

Hogy minket mindig támogattak.

Tanítottak, segítettek,

A helyes útra rávezettek.

Nem feledünk soha, soha

Otthonunk, Hatos iskola.

 

Elbúcsúztunk az idei tanévtől is. Sajnos a 8. osztályosoktól is . Nagyon fognak hiányozni.  A diákok könnyes szemmel búcsúztak az iskolától, ugyanakkor a rájuk jellemző humor is előkerült. Ennek egy példája volt Gombás Marcell tanulónk kedves-bájos és humoros verse is. Az irodalmi sarok idei utolsó    oldalán ezt mutatjuk be. Köszönjük,  Marcell, sok sikert Neked!

 

ÁGOSTON ANDREA

Tovább olvas » | 2021. július 1.

Jutalmazások
Tovább olvas » | 2021. július 1.

Pedagógusnapra

Tovább olvas » | 2021. június 3.
Emléktábla avatása Bozzaiban

Emléktábla avatása Bozzaiban

Bozzaiban 2021. 05.27-én Babics Kálmán (1916-1942.02.28), Magyar Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett bozzai származású hősi halált halt katona emléktábláját avattuk fel. Az ünnepség a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Bozzai Község Önkormányzata Képviselő-testülete és a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület által került megrendezésre  katonai tiszteletadással. Héra- Csizmazia Fanni beszédét követően Imre Fanni, Németh Nikol és  Süle András a Hatos Ferenc Általános Iskola tanulói verssel és prózával járultak hozzá a méltó megemlékezéshez. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum részéről Horváth Csaba ezredes ismertette Babics Kálmán hősiességének körülményeit, kiemelve hogy a II világháborúban, mindössze 40-en kapták meg a Magyar Arany Vitézségi Érmet. Ezúton is szeretnénk megköszönni Ágoston Andrea tanárnőnek, Szalay Gabriella tanárnőnek a felkészítést, Somogyi Gabriella tanárnőnek, a fent említett szereplőknek, és a 7. osztályos diákoknak a közreműködést.

Bozzaiak Bozzaiért Egyesület nevében: Süléné Bánfalvi Eszter

 

 

Tovább olvas » | 2021. május 30.