Digitális országos mérés 4.A /szövegértés, matematika/
Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés
OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK
Rendőrségi előadások évfolyamonként /5 - 8. évfolyamig/
6-os Ki-MIT-TUD? jelentkezési határidő
Énekkaros kirándulás /Sárvár/
Osztályozó vizsgák
6-os Ki-MIT-TUD?
CSALÁDI NAP
Városi Gyereknap
A Művészeti Iskola Évvégi Záróvizsgája _ Művelődési Ház
LEG-ek kirándulása
HATOS NAP
Utolsó tanítási nap
Tanévzáró ünnepély, Ballagás
HKSzCsPSzV
34
811
1318
19202122232425
2627282930

Hírek

Családi Nap

Tovább olvas » | 2023. június 6.

Alapfokú Művészeti Iskola Évvégi Zárórendezvény

További információ IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2023. június 5.

Irodalmi piknik a Hatosban

Élményközpontú irodalomtanítás

avagy

Irodalmi piknik a Hatosban

 

Vajon mit evett Ady Endre szombaton ebéd után? Mi volt Kosztolányi kedvenc édessége? Ki az, aki imádta a püspökkenyeret?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek jártak utána iskolánk 8.a osztályos tanulói. A közös pikniket kutatómunka előzte meg, melynek keretein belül a diákok kiderítették, hogy a híres költők, írók milyen finomságok mellett írták jobbnál jobb műveiket.

A tanulók nagyon lelkesen készültek: volt, aki saját maga gyúrta be és sütötte meg a sajtos pogácsát, készítette el a farsangi fánkot, más valaki a palacsintákról gondoskodott.

A délutánt pedig Vigh Misa 8.a osztályos tanuló koronázta meg, aki megzenésített versekkel és mai dalok feldolgozásával kápráztatta el a hallgatóságot.

 


Tovább olvas » | 2023. június 5.

KÖSZÖNET


VAOL cikk megtekinthető IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2023. május 29.

Az Őrségben jártunk

Három napos természetiskolai programon vett részt a 7.A osztály a közeli meseszép vidéken: az Őrségben. Túráink során megcsodáltuk a szelíd hullámú dombokat, a vadvirágos réteket, megismertük a jellegzetes őrségi tóka élővilágát. Bejártuk a Szalafői Népi Műemlékegyüttes területét, ahol bepillantást nyerhettünk az egykori lakók életmódjába, korongozással pedig saját kezűleg készítettünk agyagból tárgyakat. Szalafőn még bepillantottunk a bölények és a vadlovak világába is. Őriszentpéteren, a Natura 2000 Látogatóközpontban interaktív játékok segítségével bővítettük ismereteinket. A Természetiskola szép és kényelmes szállásán volt lehetőség sokat játszani, tábortűznél sütögetni, beszélgetni. Nem tervezett programként, még a településen áthaladó Tour de hongrie kerékpáros versenyfutamát is megnéztük. Jól éreztük magunkat, és köszönjük a programvezetők segítségét !

Kovácsné Csákvári Bea
osztályfőnök

 

Képek megtekinthetők IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2023. május 23.

Egy kiváló csapat sikere

Az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola által meghirdetett KOMPLEX TERMÉSZETISMERETI versenyen iskolánk 4 fős csapata 1. helyezést ért el. A verseny a Jeli arborétumban került megrendezésre. A jóleső elismerés mellett nagyon szép könyvcsomagot vehettek át a gyerekek.

Szívből gratulálunk a Csapatnak és köszönjük, hogy büszkék lehettünk Rátok!

Imre Panna 5.b

Takács Bence 6.a

Őri Lilla 7.a

Mannheim Zsombor 8.a

Bándoliné Pájer Éva

Tovább olvas » | 2023. május 19.

Zakatoló Erdei Iskola

Május 8-10 között Csömödéren táborozott a két ötödik osztály.
Rengetek izgalmas programon vehettek részt a gyerekek:
-Túráztunk.
-Kisvasúttal kirándultunk Lentibe, ahol megnéztük a Göcsej Kincsei Múzeum kiállítását.
-A réten tücsköt, bogarat, lepkét fogtunk.
-Megismerkedtünk az erdő növényeivel, állataival.
-Jártunk egy méhészetben.
-Pákán az Öveges Emlékházban a fizika érdekességeit láthattuk.
-Este szalonnát sütöttünk, fociztunk, hintáztunk, kötelet húztunk, énekeltünk.

Vidáman, tartalmasan telt a hét 3 napja. Sok-sok élménnyel tértünk haza.

Képek megtekinthetők IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2023. május 18.

Tudás Díj

 

A pályázati felhívás megtekinthető IDE kattintva.

A pályázati űrlap letölthető IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2023. május 16.

6os Ki-Mit-Tud?

Jelentkezési lap letölthető IDE kattintva.

Tovább olvas » | 2023. május 16.

Fenntarthatósági Témahét

A fenntarthatóság jegyében

A Fenntarthatósági Témahetet az idei tanévben az alsó tagozatosok választották, amit az osztályok különböző formában valósítottak meg.

Az 1. osztályokban az iskolai szelektív hulladékgyűjtés kapcsán annak jelentéséről, jelentőségéről beszélgettek. Az Albert mondja sorozat filmjeit is megnézték. Virágot készítettek az újrahasznosítás jegyében WC papír gurigából. Feldolgozták a Kesztyű c. mesét. Beszélgettek a szereplő állatokról, hol élnek, mi az emberek életében való szerepük, rajzokat is készítettek róluk.

A 2. A osztály abban a szerencsés helyzetben volt, hogy az egyik tanuló nagyszüleinél látogatást tehettek egy családi gazdaságban. Itt arról hallhattak, hogy milyen gondozást igényelnek az állatok, bárányok, nyulak, mi a hasznuk, miért érdemes állatot tartani. Nagy élmény volt, hogy meg is simogathatták őket! A 2.B osztályban a méhek szerepéről esett szó, kisfilmet is néztek arról, miért fontos megóvni ezeket a hasznos rovarokat. A matek és nyelvtanfeladatok is a kihalóban vagy védelemre szoruló állatokról szóltak.

A 3. évfolyamon hasonlóképpen a legtöbb tantárgyba sikerült beépíteni a fenntarthatóságot, a védelemre szoruló növények és állatok témáját.

A 4.A osztályosok gyűjtötték az alsósok közül a legtöbb hulladékot, valamint gyönyörű tablót készítettek a Föld megóvásáról, a víz körforgásáról. Az egész alsó tagozat nagyon aktívan vett részt a szelektív hulladékgyűjtésben, valamint a témahétre időzített szövegértési versenyen, melynek témája minden évfolyamon védett állatokról szólt. A hét utolsó napján pedig záróeseményként Reiner Dóra tanárnő szervezett játékos délutánt, ahol vetélkedők, ügyességi játékok, barkóba, memória, labirintus, különbségkereső által gyarapították tudásukat a gyerekek, és még kézműveskedésre is volt lehetőségük.

Hasznos, tartalmas, és nem utolsósorban élvezetes témahetet tudtunk szervezni a tanulóinknak.

Boldizsár Katalin _ munkaközösségvezető

Tovább olvas » | 2023. május 15.