8. osztályosok fotózása
12.HATOSfogat Művészeti Fesztivál
Országos idegen nyelvi mérés
Zeneiskolai záróvizsga
Takács János Labdarúgó Emléktorna
Országos Kompetencia Mérés
3. osztályosok kirándulása (zarándoklat)
TÜNDÉRKERT avató
HKSzCsPSzV
12345
6781112
13141516171819
202123242526
Versmondo 2019
Partnerek
Digitális NaplóFenntarthatósági témahétVandoRobot

Szakkörök

Dráma

Első osztálytól felmenő rendszerben tanulhatnak a gyerekek drámát, színjátszást Pusztai Fanni tanárnő vezetésével. Segít a tanulóknak belekóstolni a színészkedésbe, a színpadi mozgásba. Az irodalmi színpad rengeteg fellépést tudhat maga mögött. Szinte minden iskolai rendezvényen színvonalas műsorall kápráztatnak el bennünket.

Zeneiskola

A szombatehelyi Bartók Béla Zeneiskola kihelyezett tagozatához tartozik a hegedű és a zongora tanszak. A hegedűt Újvári Andrea tanárnő, a zongorát Seregély Krisztina tanítja a zenét szerető gyerekeknek. Köztudott, hogy a zenetanulás nagy kitartást, odafigyelést, szorgalmat igényel. Azt mondják zenei berkekben, a legnehezebb hangszer a hegedű. A hangokat meg kell találni a húrokon, nem csak képezni. Egy-két milliméteres eltérés is hamisságot eredményez. De aki minderre ráérez, sír a kezében a hegedű. Színesítjük az órákat kamarazenéléssel, hiszen nagy sikerélményt nyújt a közös zenelés. A városi rendezvények állandó fellépői, akár szóló, akár csoportos muzsikálásban egyaránt.

Angol

Iskolánk tehetséggondozó gyakorlatát gazdagítjuk az angol nyelvi szakkör működtetésével. Napjainkban - az Európai Unió tagjaként - egyre nagyobb szükségét látjuk az angol nyelv ismeretének. Egyrészt a nyolcadik osztályos tanulóknak nagyobb esélyt ad egy biztos nyelvismeret a középiskolai továbbtanulás terén: hiszen ők előnnyel indulhatnak akár két tanítási nyelvű vagy nyelvi tagozatos osztáy választásakor. Másrészt a foglalkozás segítséget ad az angol nyelvvizsgára való felkészülésben. Cél a használható nyelvtudás megszerzése, gyakorlati nyelvi készségek elsajátítása.

Német

Az idegen nyelv ismerete napjainkban rendkívül fontos. Iskolánkban lehetőség van arra, hogy 7-8. évfolyamon a tanulók szakkör keretében ismerkedjenek a német nyelvvel. A beszédközpontú foglalkozásokon a gyerekek kötetlenebb formában sajátíthatják el a nyelv alapjait, szókincsét. Olyan nyelvi ismereteket szerezhetnek, melynek később a középiskolában hasznát vehetik.

Énekkar

Heti 1 órában Bodáné Szabó Andrea tanárnő vezetésével.