HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Versmondo 2019
Partnerek
BoldogiskolaDigitális NaplóFenntarthatósági témahétVandoRobot

Szakkörök

Dráma

Első osztálytól felmenő rendszerben tanulhatnak a gyerekek drámát, színjátszást Pusztai Fanni tanárnő vezetésével. Segít a tanulóknak belekóstolni a színészkedésbe, a színpadi mozgásba. Az irodalmi színpad rengeteg fellépést tudhat maga mögött. Szinte minden iskolai rendezvényen színvonalas műsorall kápráztatnak el bennünket.

Zeneiskola

A szombatehelyi Bartók Béla Zeneiskola kihelyezett tagozatához tartozik a hegedű és a zongora tanszak. A hegedűt Újvári Andrea tanárnő, a zongorát Seregély Krisztina tanítja a zenét szerető gyerekeknek. Köztudott, hogy a zenetanulás nagy kitartást, odafigyelést, szorgalmat igényel. Azt mondják zenei berkekben, a legnehezebb hangszer a hegedű. A hangokat meg kell találni a húrokon, nem csak képezni. Egy-két milliméteres eltérés is hamisságot eredményez. De aki minderre ráérez, sír a kezében a hegedű. Színesítjük az órákat kamarazenéléssel, hiszen nagy sikerélményt nyújt a közös zenelés. A városi rendezvények állandó fellépői, akár szóló, akár csoportos muzsikálásban egyaránt.

Angol

Iskolánk tehetséggondozó gyakorlatát gazdagítjuk az angol nyelvi szakkör működtetésével. Napjainkban - az Európai Unió tagjaként - egyre nagyobb szükségét látjuk az angol nyelv ismeretének. Egyrészt a nyolcadik osztályos tanulóknak nagyobb esélyt ad egy biztos nyelvismeret a középiskolai továbbtanulás terén: hiszen ők előnnyel indulhatnak akár két tanítási nyelvű vagy nyelvi tagozatos osztáy választásakor. Másrészt a foglalkozás segítséget ad az angol nyelvvizsgára való felkészülésben. Cél a használható nyelvtudás megszerzése, gyakorlati nyelvi készségek elsajátítása.

Német

Az idegen nyelv ismerete napjainkban rendkívül fontos. Iskolánkban lehetőség van arra, hogy 7-8. évfolyamon a tanulók szakkör keretében ismerkedjenek a német nyelvvel. A beszédközpontú foglalkozásokon a gyerekek kötetlenebb formában sajátíthatják el a nyelv alapjait, szókincsét. Olyan nyelvi ismereteket szerezhetnek, melynek később a középiskolában hasznát vehetik.

Énekkar

Heti 1 órában Bodáné Szabó Andrea tanárnő vezetésével.