Országos digitális mérés 7.A
Országos digitális mérés 7.A
Ünnepség a Középiskola nagytermében
Nemzeti ünnep - tanítási szünet
Bábszínház az alsó tagozaton
3. BOLDOG ISKOLÁK TALÁLKOZÓJA
Országos digitális mérés 7.A
Országos digitális mérés 6.B
Országos digitális mérés 6.A
NYÍLT NAP _ a leendő 1.osztályos tanulóknak és szüleiknek
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap
Tavaszi szünet
HKSzCsPSzV
123
4568910
11121617
18222324
293031

Vízipók, csodapók!

Vissza az Ökoiskola híreihez « | 2017. október 9.
Vízipók, csodapók!

Gyermekkorom kedvenc rajzfilmje volt a vízipók, csodapók című mesesorozat. Ezen keresztül értettem meg, hogy a patakokban, pocsolyákban, kisebb állóvizekben micsoda élővilág lakozik. Emlékeznek Önök a vízicsigára, bolharákra, kérészlárvákra és társaikra?  Az ökoszakkör lelkes  kisdiákjaival és Bori nénivel útra keltünk hát, hogy mi is felfedezzük környezetünk patakjának élővilágát.

A Gépészképző  árnyas fái alatt csörgedező  Borza rendkívül jó helyszínnek bizonyult arra, hogy a gyerekek és a vízi élőlények is megismerhessék a Bisel -vizsgálatot. Ez az egyszerű módszer lehetővé teszi, hogy képet kapjunk a vízfolyás ökológiai állapotáról a benne lévő élőlények alapján. A gyerekek pillanatok alatt lelkesen gyűjtötték a vízmintát: ki ne szeretne bottal a kézben turkálni, bogarászni a vízben, közben szökkenni a kiálló köveken? A mintavétel után szabad szemmel , majd mikroszkóp alatt megvizsgáltuk új ismerőseinket. Találkoztunk többek közt:  ászkarákkal, erezett kérésszel, molnárpoloskával, csővájó féreggel, vizicsigával, bolharákkal. A vízminta vételében, az állatok meghatározásában, az eredmény kiértékelésében, valamint z az eszközök biztosításában Fazekasné Marton Mónika, a Gépészképző tanárnője volt segítségünkre. Ezúton is köszönjük a kedves közreműködést.

Kovácsné Csákvári  Bea

Kapcsolódó fotók (9db)
Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!Vízipók, csodapók!