Erasmus+ utazás - Románia
Erasmus+ utazás - Románia
Első adventi gyertagyújtás
Erasmus+ utazás - Románia
Erasmus+ utazás - Románia
Erasmus+ utazás - Románia
Mikulás
Munkanap
Második adventi gyertagyújtás
Munkanap
Harmadik adventi gyertyagyújtás
Iskolai karácsonyi ünnepély és negyedik adventi gyertyagyújtás
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
Téli szünet
HKSzCsPSzV
8
1011121315
171819
29
Partnerek
BoldogiskolaDigitális NaplóFenntarthatósági témahétVandoRobot

kicsit másképpen…

Vissza a hírekhez « | 2019. október 2.
kicsit másképpen…

Október elseje - amikor a világon mindenütt a ZENÉT ÜNNEPLIK!

,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."                                               Kodály Zoltán

 

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre 1975-ben emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet. Segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
A zene körülölel bennünket. Zenéje van a természetnek: a szél zúgása, eső kopogása, a madarak szárnysuhogása, az állatok hangjai, énekei. De zenéje van a tárgyaknak is. Akár a vonat zakatolása, az edények csörömpölése, az ajtó nyikorgása, vagy a poharak „csengetése”, de még a telefonunk billentyűzete is ad olyan hangokat, amit zenének nevezhetünk.

Október elsején a Hatos Iskola összes diákjából álló alkalmi kórus Bodáné Szabó Andrea kórusvezető zongorakíséretével indult a világnapi megemlékezés, hogy minden kis és nagy gyermekhez eljuthasson ennek a napnak az üzenete. A Valahol Európában című musical ismert betétje, a Zene az kell című dallal kezdődött a megemlékezés. Majd a  Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola tehetséges növendékeinek koncertje következett. Kimagasló tehetségek zenei játéka varázsolta el a vépi diákokat, pedagógusokat. A program kitalálója, szervezője, megvalósítója Stánitz Réka tanárnő volt.

Végül az iskola történetében először dob-bemutató volt hallható és látható nem kis hangerővelJ Fantasztikus élményben volt részünk, amikor a 4.A osztályos Németh Ede odaült a dobokhoz, fejhallgató a fején és profi módon elkezdte „ütni” a dobokat Red Hot Chili Peppers - Californication című dalára. Természetesen a tanár Úr Kovacsics György is tartott bemutatót, hihetetlen lazasággal és profizmussal mutatta be a dobolás művészetét. Régen hallottunk ilyen vastapsot a tanulóinktól, régen láttunk ennyi boldog, önfeledt gyermeki rajongást. Nagyon szeretnénk dob-szakkört indítani, ezzel új lehetőséget adni a Hatos Iskola tanulóinak.

Azt hiszem, még sokáig fogjuk emlegetni a Zene Világnapját!