HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

XXIV. Takács János Labdarúgó Emléktorna

Vissza a hírekhez « | 2019. június 25.

 

2019. május 31-én a Vép VSE Sporttelepe adott otthont a hagyományos Takács János Labdarúgó Emléktornának. Immáron 24. alkalommal került megrendezésre, ezúttal a 2004/2005-ben született gyerekek részére.

 

A tornán 4 csapat vett részt:

Hatos Ferenc Általános Iskola, Vép

Béri Balog Ádám Általános Iskola, Kőszeg

Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola, Vasszécseny

Boldog Brenner János Általános Iskola, Szombathely

 

A tornát körmérkőzéses formában játszották le a csapatok, mindenki játszott mindenkivel, majd következett a rájátszás. Színvonalas, izgalmas mérkőzéseket láthattunk. A torna mezőnye nagyon kiegyenlített volt, szoros mérkőzéseket játszottak a csapatok.

Minden csapat kapott serleget, üdítőt és csokoládét. Különdíjak nem kerültek kiosztásra, helyette minden csapatból a legjobb teljesítményt nyújtó játékos, emlékplakett díjazásban részesült, így bekerült a torna All Star válogatottjába. A díjak költségeit, a Vép VSE, illetve a Tudás Fája Közalapítvány támogatásából tudtuk biztosítani. Köszönjük a támogatásukat!

A díjakat Molnár Krisztina az iskola igazgatója adta át.

 

A hazai csapat eredményei:

Vép – Brenner 5:3

Vép – Vasszécseny 4:3

Vép – Kőszeg 3:0

Vép – Kőszeg 2:3 (döntő)

 

A csapatban több jó teljesítmény is volt, az emlékplakettet Szijjártó Bálint kapta.

 

A győztes csapat tagjai:

Cseresznyák Adrián, Szijártó Bálint, Varga Marcell, Deres Máté, Komláti László, Polgár Bence, Auer Áron, Csonka Áron

Felkészítő: Takács Csaba

 

Szakmai tapasztalat:

A tornát semmiképp sem nevezném amatőrnek, hiszen minden csapat tele volt igazolt játékosokkal, ami a mérkőzések színvonalán is látszott. Igaz a szabályok is ezt a fajta játékfelfogást tették lehetővé. Kevés érintésszám, sok labda nélküli mozgás jellemezte a mérkőzéseket. Többször alakítottak ki 2:1-es játékhelyzeteket, amiket jól is játszottak le. Ha kellett bátran vállalták fel az 1:1 elleni játékot is. Taktikailag is jó volt nézni a csapatok játékát, minden csapat változatos taktikával játszott. Ha kellett magasan kezdték a védekezését és letámadtak, ha kellett jól visszazártak és a saját térfélen szerzett labdákból indítottak gyors ellentámadásokat. Összességében a torna minősége, színvonala jól szolgálta a gyerekek fejlődését.

 

Vép, 2019.06.24.                                                                Takács Csaba