Fogadóóra
Költészet Napi versmondó verseny
Anyák Napi fotózás
Beiratkozás a 2019/2020. tanévre
Beiratkozás a 2019/2020. tanévre
ISOLAELŐKÉSZÍTÓ a szülőknek
HATÁRTALANUL KIRÁNDULÁS
Holokauszt emléknapja
TAVASZI SZÜNET
A tavaszi szünet utáni 1. tanítási nap
Papírgyűjtés
Papírgyűjtés Vép
HKSzCsPSzV
123567
1014
17192021
222325262728
Versmondo 2019
Partnerek
Digitális NaplóFenntarthatósági témahétVandoRobot

London

Vissza a hírekhez « | 2018. október 17.
London

Hosszú idő után végre elérkezett a LONDONI utazásunk napja, melyet minden diák óriási lelkesedéssel várt már oly régóta. Szeptember 23-án, vasárnap a kora reggeli órákban indult a buszunk Vépről. Első nap hosszú út várt ránk, hiszen egészen Metz-ig, a francia kisvárosig utaztunk, ahol megszálltunk egy éjszakára.

Megismerkedtünk az idegenvezetőnkkel, Orsival, aki útunk folyamán rengeteg érdekes információt osztott meg velünk. Buszunk a késői órákban gördült be a tranzitszállásra.

Rövidke alvás után, a második napon célba vettük Calais-t, ahol az 50 km hosszú alagúton, a híres Channel Tunnel-en a tenger alatt 70 méter mélyen átkeltünk Nagy Britanniába. Az átkelést követően Doverbe érkeztünk, ahol megcsodáltuk a várat, a fehér sziklákat és sokan belefutottak a tengerbe. A rövid doveri látogatás után a Londontól nem messze lévő Shurland Dale Mobile Home park felé vettük az irányt, ahol beköltöztünk a szép és modern házakba.

A következő napokat London körbejárásával töltöttük. Elsőként a híres óriáskerék, a London Eye tetejéről gyönyörködhettünk a városban. Majd közelebbről is megismertük a nevezetességeket: a Parlamentet és a Big Ben épületét. Megnéztük a miniszterelnök lakhelyét, a királynő rezidenciáját, a Buckingham Palotát és az épületet körülölelő St. James Parkban is tettünk egy rövidebb sétát, ahol rengeteg szelíd mókussal találkoztunk. Innen a gyermekek számára varázslatnak tűnő M&M-s Worldbe kirándultunk, ahol még a falban is cukorka volt. Meglátogattuk a Natural History Museum-ot, ahol betekintést nyertünk az őslények világába és kipróbáltuk a földrengés szimulátort is. A British Museum-ban mumifikált embereket láttunk. Ezt követte a személyes kedvenc programom, a Madame Tussauds panoptikum. Itt megcsodáltuk a szinte hihetetlen pontossággal elkészített bábukat és természetesen készítettünk velük fotókat. Miután mindenki fényképezkedett a királyi családdal, kedvenc énekesével, színészével vagy éppen sportolójával, felültünk a panoptikumban megépített kisvasútra, ami bemutatta London történelmét. A múzeum még ezután is kínált meglepetést, egy rövidebb 4 dimenziós mozinak lehettünk részesei. A következő napon megtekintettük a Tower of Londont. Lehetőségünk volt megkóstolni az angol ételspecialitást – a fish and chips-et, ami után arra a megállapításra jutottunk: még jó, hogy nincs ilyen étel hazánkban, mert akkor szegény szüleink folyamatosan ezt süthetnék nekünk.  Ezen a napon még elsétáltunk a Szent Pál Székesegyházhoz, a híres Globe színházhoz és tanúi lehettünk a Tower Bridge felnyitásának is. Ráálltunk a Földünket két részre választó Meridiánra Greenwich városában. Megcsodáltuk a teaszállító hajót a Temze parton és Nelson admirális eredeti ruháját a Tengerészeti Múzeumban.

Sajnos a hatodik napon hazafelé kellett venni az irányt, de előtte még megálltunk Canterbury városában, ahol szabad program során mindenki vásárolhatott ajándékot magának vagy szüleinek: kulcstartót, teát, de olyan is volt, aki unikornisos pizsamát vett.

Utazásunk utolsó éjszakáját a metzi szálláson töltöttük, innen már egyenes út vezetett hazáig.

Úgy gondolom, minden diák nevében elmondhatom, hogy csodálatos emlékként marad meg ez a kirándulás. Óriási köszönettel tartozunk Bea néninek, Edit néninek és a velünk tartó szülőknek: Fekete Annamáriának, Fazekasné Móninak és Bonczné Valinak, akik Londonban is segítettek minket.

Nagy Zsófia 8.o - Diákönkormányzat elnöke