Őszi szünet
Őszi szünet
Őszi szünet
Fogadó óra
Karácsonyi fotózás
I. Iskola előkészítő foglalkozás
Tanítás nélküli munkanap - Pályaorientációs nap
Bábszinház - alsó tagozat
Adventi forgatag
Mesemondó verseny - alsó tagozat
HKSzCsPSzV
4568910
1113141517
20212324
2527282930
Partnerek
BoldogiskolaDigitális NaplóFenntarthatósági témahétVandoRobot

Hírek

A sütőtök körül forgott minden

A sütőtök körül forgott minden

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sütőtök. Nagyon árválkodott. Az 1. E és az 5. A megsajnálta, ezért úgy gondolták, hogy egy kedd délután megsütik és közösen elfogyasztják. Amíg a tökszeletek a sütőben sültek a testvérosztályok mandalát, tökmagos képet készítettek és játszottak. Ez alatt a tökszeletek aranysárgára sültek és csábítóan illatoztak. Mindenki kedvére falatozhatott a nyár melegét és színét ontó szeletekből. Így adott vidámságot és jó hangulatot a sütőtök két osztály tanulóinak és pedagógusainak. További képek

Tovább olvas » | 2019. november 20.

Adventi Forgatag

Tovább olvas » | 2019. november 19.
TEXTILSZOBRÁSZAT - ÚJ TECHNIKA A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

TEXTILSZOBRÁSZAT - ÚJ TECHNIKA A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

„A kreativitás az emberi intelligencia legnagyobb ajándéka.

Minél bonyolultabb lesz a világ, annál kreatívabbnak kell lennünk, hogy boldoguljunk.”

(Sir Ken Robinson)

A Hatos Ferenc Általános Iskola Művészeti Iskolás tanulói közül a kézműves tanszak diákjait egy meglepetés érte, hiszen lehetőségük volt egy új technikát megismerni az órákon. Iskolánkba érkezett KIRICSI CECÍLIA, aki a vépi diákokat a paverpol technikával ismertette meg.

A paverpol üzenete a kreativitás és az újrahasznosítás, erre ösztönzi felhasználóit. Sokan textilszobrászatnak is nevezik. Egy szerencsés találkozás úgy hozta, hogy Kiricsi Cili rátalált a paverpol termékeket felhasználó textilszobrászatra. Cili számára mindig is fontos volt, hogy alkotó ember lévén a régiből egy új dolgot hozzon létre. Itt „életre keltheti” a régi, megunt, vagy tönkrement tárgyakat, értelmet adhat egy régi csipkének, vagy kavicsnak, hiszen e technika végtelen lehetőséget nyújt a képzelet szárnyalásához. Magyarországon 2011-ben jelent meg és azóta is egyre népszerűbb, forradalmasítva a képzőművészetben rejlő lehetőségeket. Cili 2017-ben Paverpol oktatói oklevelet is szerezett.

Kiricsi Cili szerint: „Az alapok elsajátítása hihetetlenül egyszerű, semmilyen előképzettség nem szükséges hozzá. Ajánlom gyermekeknek, felnőtteknek, pedagógusoknak, kreatív köröknek, alkotni vágyóknak, önmagukban még bizonytalan érdeklődőknek. Egyszerűen ezt ki kell próbálni! Az alkotás egyfajta örömforrás, amely során gyógyító energiák szabadulnak fel az emberben, hiszen a tudatos és a tudat alatti belső erőforrásainkat mozgósítjuk, a folyamat során kikapcsolódunk, a mindennapi gondokat száműzzük magunkból és a boldogság melegsége önt el bennünket, míg végül munkánk gyümölcsében gyönyörködhetünk.”

Egy BOLDOG ISKOLA ehhez az elképzeléshez természetesen csatlakozott, helyet adott és megtisztelve érezte magát a sok-sok művészetis diák, hogy kipróbálhatta! Az elkészült alkotások az iskola falait fogják díszíteni, mindig emlékezve a közösen eltöltött néhány órára.

Molnár Krisztina

intézményvezető, Művészeti Iskola vezetője

 

 

Tovább olvas » | 2019. november 15.
Felsős avatás az 5. évfolyamnak

Felsős avatás az 5. évfolyamnak

2019. 10.15.

Nagy izgalommal készültünk az egész osztályban az ötödikesek avatójára, amit a diákönkörmányzat szervezett a két osztály számára.

Rita néni meglepett és megnevettetett bennünket Szörnyella De Frász jelmezével, és hozzá illő stílusával.  Az 5.a és 5.b osztály versengését mesék kitalálásával kezdtük, aztán zenefelismerésben, kártyakirakásban kellett jeleskednünk. Alkalmi Hamupipőkéink ügyesen válogatták szét a lencsét a babtól. Aladdin szőnyegén is utazhatott az a fiú, akit osztálytársaik emeltek a magasba. Mesejeleneteket adtunk elő, majd boszorkánykonyhában ügyeskedtünk.  A versengés igazán szerencsésen alakult, hiszen a versengő két osztály döntetlen eredményt ért el. A verseny után a felsős fogadalmat mondták el az ötödikesek, majd lazításként az izgalmak után egy kis discóval, tánccal oldottuk a hangulatot. Képek

Az ötödikesek

Tovább olvas » | 2019. november 13.
Őszi iskolaszépítés

Őszi iskolaszépítés

Kedves Szülők, Kollégák, kedves Diákok!

Köszönet mindenkinek, aki részt vett az őszi iskolaszépítési akciónkban!

Feladatunk volt az iskolai környezet szépítése, iskolánk udvarának, kertjének rendbetétele, a műanyag kupakok és a használt elemek szelektív gyűjtése. 240 kg kupakot tudtunk átadni a Micimackó óvodának, akik a beteg gyerekek javára hasznosítják azokat. Az elemek mérése és elszállíttatása folyamatban van. Köszönjük az iskolát szépítő virágokat, és a szülők támogató hozzáállását, az aktív gyerekeknek pedig a részvételt. Minden öko-s tevékenység beleszámít a tanév végén elnyerhető ÖKORÁCIÓ díjba.

K.Csákvári Bea

Tovább olvas » | 2019. november 12.

HATÁRTALANUL a Felvidéken

Iskolánk harmadszor is nyert a HATÁRTALANUL! pályázaton. 30 diák vehetett részt a négy napos  kiránduláson.

Első nap

2019. október13-án kezdtük el utunkat, melynek első állomása Komárom volt. Az Erzsébet-hídon áthaladva érkeztünk Szlovákiába. Megkerestük Komárom híres szülöttének, Jókai Mórnak az ülő szobrát és Bartók Béla emléktábláját, mindkét helyen emlékszalagot helyeztünk el. Az Európa-udvarban 45 különböző európai ország építészeti stílusát magán viselő építmény tábláit megkeresve ismerkedtünk meg az épületekkel. A Klapka György téren pontban 10 órakor meghallgattuk a Klapka indulót. A Nagysallói csata emlékművénél is megálltunk. Ellátogattunk Mikszáth Kálmán szülőfalujába is, megtekintettük a Mikszáth emlékház kiállítását, majd népi gyermekjátékokat játszottunk az emlékház udvarán. Kékkő várából gyönyörködtünk a csodálatos kilátásban.

Második nap

A szállásunk Rimaszombat városában volt, ahol a délelőtt folyamán a Tompa Mihály Alapiskolába látogattunk, ahol a gyerekek ismerkedhettek egymással. Majd Rimaszombat nevezetességeit tekintettük meg. Elindultunk Rozsnyóra az arany, az ezüst és a vasércbányászat egykori központjába, városnézésre. A bátrabbak a Tűztoronyba is felmászhattak. Délután Igló felé indultunk, itt az orsó alakú főtéren barangoltunk és megkerestünk Csontváry Kosztka Tivadar patikáját. Második szállásunk Szepessümegen volt.

Harmadik nap

Reggel Késmárkra utaztunk, ahol megtekintettük az Evangélikus fatemplomot, majd az új evangélikus templomban felkerestük Thököly Imre síremlékét. Rövid séta után a várat is bevettük. Lőcsén a Szent Jakab templom híres oltárai és hatalmas orgonája is igazán különleges volt. A városháza és a szégyenketrec sem maradhatott ki. A Szepesi vár megtekintésével folytattuk a látnivalókat, mely 1993 óta az UNESCO világörökség része. Az Ősz szakáll gejzír nagyon különleges képződmény volt. Este visszatértünk Rimaszombati szálláshelyünkre.

Negyedik nap

Ezen a napon nagyon hosszú út várt ránk. Betlérre látogattunk az Andrássy család vadászkastélyába. Ez a kastély épen maradt, berendezése eredeti és a pince nagyon érdekes kiállításokat rejt. A vadásztrófeák között több Kenézben elejtett vad agancsát fedeztük fel. Időztünk egy kicsit a gyönyörű kastélyparkban is. Élményekkel telve indultunk haza.

 

Tovább olvas » | 2019. november 12.
30 km/h

30 km/h

Figyelem felkeltő demonstráció

Tovább olvas » | 2019. november 6.
Irány Bozzai-Bárdos!

Irány Bozzai-Bárdos!

A 3.A osztály kerékpárra pattant..

Tovább olvas » | 2019. november 6.